| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

Beijk Catering

Dit is een redactioneel organisatieprofiel dat door de Noorden Duurzaam webredactie wordt onderhouden.
Bent u Beijk Catering ? U kunt de redactie van deze pagina kostenloos overnemen. Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.

Algemene informatie

Intentie mbt duurzaamheid - Wat is de stip aan de horizon?

Locatie

Potklei 8, Leek, gemeente Groningen, GR

Aantal personen (categorie)

250 tot 1000

Producten/diensten

Cateringbedrijf in Groningen.

Algemene beschrijving

Beijk verzorgt catering in Groningen op een duurzame en verantwoorde manier. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische en fairtrade producten. Daarnaast wordt er uitsluitend samengewerkt met lokale leveranciers uit Groningen. Doordat Beijk catering kiest voor leveranciers uit Groningen, blijft de werkgelegenheid behouden in Groningen.

Website

http://www.beijk.com

Contactgegevens

Zie de website.

Missie

Zie https://beijk.com/maatschappelijk/

 

Cultural Cookery - stichting Happy Gift

Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van Cultural Cookery - stichting Happy Gift.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.

Algemene informatie

Intentie mbt duurzaamheid - Wat is de stip aan de horizon?

Locatie

Arie Biemondstraat 103, Amsterdam, gemeente Amsterdam, NH

Aantal personen (categorie)

Producten/diensten

Diner, netwerken, kennisuitwisseling, verdieping, duurzaamheid, VIP-spreker, vrijwilligers, viergangenmenu, Amsterdam, Drenthe.

Diensten voor duurzame innovatie

- Duurzaamheidsverslaglegging
- Duurzaam inkopen
- Congresorganisatie
- Procesbegeleiding bij ketenoverleg

Algemene beschrijving

Stichting Happy Gift haalt met acties 'Happietaria' en 'Cultural Cookery' geld op voor goede doelen. Gasten worden met een diner, inhoud en een vip-spreker geprikkeld en geïnspireerd na te denken over duurzaamheid. Nu alleen in Amsterdam, straks ook in Drenthe!

Website

http://www.happietaria.nl

Contactgegevens

Stichting Happy Gift
020 - 685 1057 / info@happy-gift.nl

Missie

Samenwerking is onmisbaar om een rechtvaardiger wereld te creëren. Stichting Happy Gift organiseert daarom acties waar iedereen een bijdrage aan kan leveren; het is belangrijk dat bedrijven, bestuurders, maatschappelijke organisaties en vrijwilligers elkaar weten te vinden. Cultural Cookery is een actie waarbij vrijwilligers een luxe lokaal diner bereiden, gasten aan tafel met elkaar in gesprek gaan over duurzaamheid en geïnspireerd worden door een spreker uit de duurzame sector. Per Cultural Cookery wordt een goed doel gekoppeld waar de opbrengst van die avond naar toe gaat.

 

Restaurant.nl

Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van Restaurant.nl .
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.

Algemene informatie

Intentie mbt duurzaamheid - Wat is de stip aan de horizon?

Locatie

Rengerslaan 8, Leeuwarden, gemeente Leeuwarden, FR

Aantal personen (categorie)

10 tot 50

Producten/diensten

Restaurant, Nederlandse keuken, Duurzaam, Diervriendelijk, Seizoensproducten.

Algemene beschrijving

Restaurant.NL is het restaurant behorend bij Stenden university hotel waar u kunt genieten van de Nieuwe Nederlandse Keuken. Stenden university hotel en Restaurant.nl worden gerund wordt door jonge, enthousiaste studenten van de opleiding International Hotel Management. Onder begeleiding van praktijkinstructeurs doen zij ervaring op in deze ‘Real World Learning’ omgeving.

Website

http://www.restaurantwannee.nl/

Contactgegevens

Telefoonnummer: 058-2441188
E-mail: hotel@stendenhotel.com

Inschrijfnummer KvK

01102285

Organogram

Missie

Het (ervarings-) leerbedrijf, excellent geaccrediteerd en self supporting. Denken en werken volgens de principes van Real World Learning gericht op de (internationale) Hotelschoolstudent die persoonlijke ontwikkeling en uitdaging wel ervaren ten einde de optimale entree op de (interntionale) arbeidsmarkt te maken. Daarnaast is Stenden university hotel een duurzame werkgever die zorgt voor zijn medewerkers en hen uitdaagt tot maximale klantfocus en ontwikkeling

Lidmaatschappen

Links naar netwerken voor duurzame ontwikkeling waarbij Restaurant.nl is aangesloten. Zie ook Duurzaamheidsnetwerken.
LogoVereniging Noorden Duurzaam

Inspanning mbt duurzaamheid - Wat wordt er nu gedaan?

Onderzoek

Intern onderzoek naar duurzaamheid bij Restaurant.nl .

Gebruik van duurzame, biologische en seizoensgerelateerde producten. In het bezit van een gouden green key certificaat. Er wordt goed gelet op afvalreductie en duurzame verlichting. Het streven is het verblijf van onze gasten zo aangenaam en comfortabel mogelijk te maken, maar ook zo milieuvriendelijk mogelijk.

Projecten

Korte beschrijving van duurzaamheidsprojecten van Restaurant.nl .

MSC-keurmerk, gouden green key, gebruik van fair-trade, seizoensproducten en streekproducten, waterbesparende toiletten, CO2 uitstoot compensatie.

Bij iedere aanbesteding worden duurzaamheidscriteria toegepast die door de overheid zijn ontwikkeld. Stenden Hogeschool verwacht van haar leveranciers een proactieve en innovatie houding als het gaat om duurzaamheid. Het informeren van gasten over duurzaamheid, tevens worden de uitgangspunt aangaande duurzaamheid uitdrukkelijk meegenomen in de opleiding van duizenden studenten International Hospitality Management.

Resultaten mbt duurzaamheid- Wat is er al bereikt?

Certificaten

Voert deze systeem- of productcertificaten voor duurzaamheid. Zie ook het Noorden Duurzaam Overzicht Duurzaamheidscertificaten.
- Green Key / Groene Sleutel
 

Oliver van der Staal

Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van Oliver van der Staal.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.

Algemene informatie

Intentie mbt duurzaamheid - Wat is de stip aan de horizon?

Locatie

onbekend, onbekend, gemeente Leeuwarden, FR

Aantal personen (categorie)

onbekend

Producten/diensten

Oliver van der Staal biedt uw catering, workshops en free consultancy.

Algemene beschrijving

Oliver van der Staal wil graag de duurzaamste chef van Nederland worden. Hij is zijn eigen bedrijf begonnen en doet vele dingen met eten op een duurzame manier.

Website

http://www.oliviervanderstaal.nl/

Contactgegevens

De contactgegevens kunt u op de site vinden.

Missie

Zijn missie is om de duurzaamste chef van Nederland te worden.

 

Goud Heerlijk

Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van Goud Heerlijk.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.

Algemene informatie

Intentie mbt duurzaamheid - Wat is de stip aan de horizon?

Locatie

Nieuwe Ebbingestraat , Groningen, gemeente Groningen,

Aantal personen (categorie)

onbekend

Producten/diensten

Eetwinkel annex lunchcafé op een biologisch verantwoorde manier

Algemene beschrijving

Eat in, take away, make your own, alles onder een dak.

Website

http://www.goud-heerlijk.nl

Contactgegevens

Nieuwe Ebbingestraat 22
9712NL Groningen

tel: 06-51554330

Missie

Zo groen mogelijk, biologisch daar waar het kan omdat duurzaamheid net zo belangrijk is.

(Bron: http://www.goud-heerlijk.nl/over-ons)

 

Land van Kokanje

Dit is een redactioneel organisatieprofiel dat door de Noorden Duurzaam webredactie wordt onderhouden.
Bent u Land van Kokanje? U kunt de redactie van deze pagina kostenloos overnemen. Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.

Algemene informatie

Intentie mbt duurzaamheid - Wat is de stip aan de horizon?

Locatie

Oude Boteringestraat 9, Groningen, gemeente Groningen, GR

Aantal personen (categorie)

onbekend

Producten/diensten

Restaurant en champagnebar

Algemene beschrijving

Wij hebben een mondiale keuken die gelijke aandacht heeft voor vlees, vis en vegetarische gerechten.

Website

http://www.landvankokanje.nl

Contactgegevens

info@landvankokanje.nl
050 - 318 06 22

Missie

Rode draad voor ons is het zo milieu, mens en diervriendelijk bereiden en aanbieden van onze producten. Zo hebben wij bijvoorbeeld enkel scharrelvlees, serveren wij vis volgens de Viswijzer en is al onze thee en koffie voorzien van het Max Havelaar logo. Ook is inmiddels een groot deel van onze wijnen van biologische oorsprong.

(Bron: www.landvankokanje.nl)

 

Green Meet*s

Dit is een redactioneel organisatieprofiel dat door de Noorden Duurzaam webredactie wordt onderhouden.
Bent u Green Meet*s? U kunt de redactie van deze pagina kostenloos overnemen. Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.

Algemene informatie

Intentie mbt duurzaamheid - Wat is de stip aan de horizon?

Locatie

Erica, gemeente Emmen, DR

Aantal personen (categorie)

Producten/diensten

Hotel en conferentieoord

Algemene beschrijving

"Groenste resort van Nederland" (http://www.greenmeets.nl/hotel/story)

Website

http://www.greenmeets.nl

Contactgegevens

Peelstraat 160, 7887 TM Erica, Drenthe
0591 - 32 44 66, hotel@greenmeets.nl

Missie

"Duurzaam is een begrip bij Green Meet*s. Wij hanteren de oorspronkelijke strekking: voor de lange duur. Alles wat we doen moet ertoe bijdragen dat de aarde en de natuur blijven bestaan. Eten, drinken, werken en recreëren mogen niet ten koste gaan van het milieu." (http://www.greenmeets.nl/hotel/story/duurzaamheid)

Inspanning mbt duurzaamheid - Wat wordt er nu gedaan?

Projecten

Korte beschrijving van duurzaamheidsprojecten van Green Meet*s.

http://www.greenmeets.nl/hotel/story/duurzaamheid/

 

eat2Be

Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van eat2Be.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.

Algemene informatie

Intentie mbt duurzaamheid - Wat is de stip aan de horizon?

Aantal personen (categorie)

2 tot 10

Producten/diensten

Biologisch fastfood

Algemene beschrijving

Fast food that loves you!
eat2Be is de eerste fast food keten in Nederland met een 100% biologisch menu. Van hamburgers, kipburgers en frisdrank tot yoghurt ijs. En alles is even heerlijk. Het is echt ‘fast food that loves you’!

Website

http://www.eat2be.nl

Contactgegevens

www.eat2be.nl/contact-2/

Missie

Lekker, snel én verantwoord voedsel in een moderne, schone omgeving. En dat voor een lage prijs.

Inspanning mbt duurzaamheid - Wat wordt er nu gedaan?

Onderzoek

Intern onderzoek naar duurzaamheid bij eat2Be.

Aan de opening van de eerste vestiging is een onderzoeks- en voorbereidingsperiode van anderhalf jaar voorafgegaan waarin het 100% biologische menu is samengesteld.

Duurzaamheidsdoelen

Uitbreiding van het aantal vestigingen.

Resultaten mbt duurzaamheid- Wat is er al bereikt?

Resultaten

Tastbare resultaten van duurzaamheidsbeleid bij eat2Be.

Een volledige lijn fastfood, maar met een belangrijke ‘twist’: Dit fastfood is goed voor jezelf, goed voor de dieren en goed voor het milieu. Ons menu is 100% biologisch.

Certificaten

Voert deze systeem- of productcertificaten voor duurzaamheid. Zie ook het Noorden Duurzaam Overzicht Duurzaamheidscertificaten.
- EKO
 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst