| Tafelatlas | Niet ingelogd | Aanmelden als lid of volger | Inloggen

Projecten voor duurzaamheid zijn er in soorten en maten. Er zijn drie overzichten:

  • Transitieprojecten. Dit overzicht bevat projecten die door tafels gestart worden en waar doorgaans meerdere tafels aan deelnemen. Het doel is een omslag binnen een thema, een sector, een keten, een gebied of een combinatie. Voorbeelden: een groter marktaandeel van een duurzame productsoort, kritische massa voor bepaalde duurzame innovaties, verminderen van energieverbruik van een sector, verduurzamen van een bedrijventerrein, vergroten van het sociaal kapitaal voor een bepaalde doelgroep, bewustwordingscampagnes, congressen. Het gaat telkens om projecten waar de achterban van alle betrokken tafels actief aan kan deelnemen. Zo ontstaat een groot bereik en simultane actie in de regio.
    Dit overzicht kan door tafels gebruikt worden als inspiratiebron voor nieuwe transitieprojecten, en als keuzelijst van transitieprojecten waar je als tafel bij kunt aansluiten.
  • Icoonprojecten. Dit overzicht bevat voorbeeldprojecten van leden van Noorden Duurzaam, bedoeld om transitie aan te jagen. Het werkgebied van deze projecten is in het algemeen dichter bij de initiatiefnemer. Voorbeelden: een duurzame innovatie, verduurzamen van gebouwen, clusterprojecten van bedrijven, projecten van scholen. Dit overzicht kan gebruikt worden als inspiratiebron voor organisaties die een duurzaamheidsproject met uitstraling willen starten.
  • Projecten in profielpagina's. Dit is de verzameling van wat leden hebben ingevuld onder het kopje "Projecten" op hun profielpagina's. Het gaat hier vaak om interne projecten. De beschrijvingen zijn sumier. Voorbeelden: duurzaam inkopen, certificering, duurzame mobiliteit, duurzame verlichting. Dit overzicht kan gebruikt worden als inspiratiebron voor interne projecten.
 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst