| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

Voorbeeldmails

Redactionele vermeldingen

Redactionele vermelding van een initiatief

Deze mail is bedoeld voor kleinschalige burgerinitiatiefnemers, bijvoorbeeld in een wijk of buurt.

Beste mensen van [initiatief],

Bij de vereniging Noorden Duurzaam maken we een atlas van duurzame initiatieven. We hebben uw initiatief [initiatief] in de atlas vermeld. In deze mail leest u waarom en wat u ermee kunt.

De atlas heeft twee doelen. In de eerste plaats een ‘telefoonboek’ zijn voor initiatieven en initiatiefnemers, zodat ze elkaar gemakkelijk kunnen vinden voor kennisdelen of samenwerken. Daarnaast brengt de atlas voor de politiek in kaart hoe groot de duurzaamheidsbeweging al is en waar nog lege plekken zijn. Dat bevordert overheidssteun voor burgerinitiatieven en ook grootschalige aanpak van duurzaamheidskwesties door de overheid. Het doel is dus om duurzame ontwikkeling te versnellen.

De atlas heeft kaarten voor buurten, wijken en gemeenten, en voor provincies, regio's en Nederland. Uw vermelding staat op [linkje].

Uw vermelding is kosteloos en verplicht tot niets. U hoeft niets te doen. Wilt u uw vermelding wijzigen dan graag even bericht. U krijgt dan een inlogcode waarmee u uw vermelding zelf kunt aanpassen en uitbreiden, bijvoorbeeld met vermelding op meerdere kaarten van de atlas.

Met vriendelijke groet,

Hilly ten Cate
Kaartredacteur Groningen West

Redactionele vermelding van een netwerk van initiatieven

Deze mail is bedoeld voor professionele organisaties op gemeentelijk of groter niveau, die zelf grote aantallen initiatieven in vele deelgebieden hebben.

Beste mensen van ,

In de Transitieatlas van de vereniging Noorden Duurzaam hebben we een redactionele vermelding gemaakt van uw netwerk van initiatieven. U vindt dit op
. In deze mail leest u waarom deze vermelding is gemaakt en hoe u deze desgewenst zelf in beheer kunt nemen.

De Transitieatlas is een initiatief om duurzaamheidstransitie in beeld te brengen. Dat is belangrijk voor onderling contact en uitwisseling tussen initiatiefnemers. Het kan ook de zichtbaarheid van initiatieven verbeteren, waardoor er beter gebruik van wordt gemaakt, ze meer effect kunnen hebben of waardoor ze eenvoudiger aan steun kunnen komen.

De Transitieatlas is een openbare collectie van 15.000 kaarten. Hij begint met een overzichtskaart van Nederland en loopt door tot kaarten van alle buurten met een CBS-code. Elke kaart kan gevuld worden met wat er in dat gebied voor duurzaamheidstransitie wordt gedaan.

De kaarten bestaan uit vier kwadranten. Links staan actoren, rechts staan acties. Boven staat grootschalige transitie, onder staat kleinschalige transitie. De vier kwadranten samen staan voor de bijdrage van het gebied aan de Duurzame Ontwikkeldoelen (SDG's) van de Verenigde Naties.

Technisch is de Transitieatlas een prototype waar voortdurend aan ontwikkeld wordt. Dit wordt vooral door vrijwilligers gedaan. De ambitie is om met overheidssteun een professionele en landelijk werkende opvolger te laten maken.

De Transitieatlas is als platform eigendom van de vereniging Noorden Duurzaam, waar iedereen van particulier tot overheid lid van kan worden. De vereniging geeft afzonderlijke kaarten in eigendom van overheden, die dit eigendom weer kunnen doorgeven aan bijvoorbeeld een dorpsraad of wijkraad. Per gebied kan dan een kaartredacteur worden aangewezen die de kaart beheert.

Kaartredacteuren kunnen redactionele vermeldingen aanmaken van actoren en acties voor duurzame ontwikkeling. Ze doen dat op basis van openbare publicaties van de betreffende actoren, en beperken de vermelding tot titel, webadres, een korte, neutrale beschrijving, en verwijzingen naar andere actoren/acties. Er worden geen persoonsgegevens vermeld, het gaat alleen om organisaties en initiatieven. De selectie komt tot stand door bureauonderzoek, waarbij gegeken wordt naar intenties om bij te dragen aan duurzame ontwikkeling. Dat wil zeggen dat er een balans moet zijn tussen de sociale, de ecologische en de economische kant van een initiatief.

Lokale samenwerkingsverbanden voor duurzame ontwikkeling kunnen delen van de Transitieatlas op hun eigen website vertonen. Een voorbeeld is https://burgerinitiatievengroningen.nl/index, waar een totaaloverzicht is te vinden van burgerinitiatieven uit meerdere kaarten uit de Transitieatlas.

U ontvangt deze mail omdat uw initiatief door een kaartredacteur (ondergetekende) in de Transitieatlas is vermeld. Deze vermelding is redactioneel, wat inhoudt dat er geen toestemming vooraf wordt gevraagd. U kunt echter bezwaar maken en dan wordt de vermelding aangepast of verwijderd. In dat geval graag een reply op deze mail.

U kunt uw vermelding ook kosteloos in eigen beheer krijgen. U krijgt dan een inlogaccount met bewerkrechten voor uw vermelding(en). U kunt daarmee een logo of foto toevoegen, uw beschrijving bewerken en uw vermelding naar andere gebiedskaarten. Met een account kunt u ook nieuwe initiatieven toevoegen.

Vermeldingen in de Transitieatlas zijn niet voor eeuwig. Onaangeroerd, of na verstrijken van een ingevoerde gereeddatum verdwijnen ze uit beeld en zijn ze alleen door wijzigen van filterinstellingen nog te vinden. Verder vervagen vermeldingen die langer dan een jaar niet zijn bijgewerkt. Beheert u uw vermelding zelf dan krijgt u jaarlijks een herinnering zodat uw vermelding vers kan blijven.

We hopen dat de vermelding in de Transitieatlas bijdraagt aan de duurzame ambities van u zelf en van het gebied. Wilt u de Transitieatlas steunen dan bent u welkom als lid van de vereniging Noorden Duurzaam, zie noordenduurzaam.nl/vereniging.

Met vriendelijke groet,

Hilly ten Cate
Kaartredacteur Groningen West

Herinneringen

Automatische jaarlijkse herinnering van redactionele vermelding van een initiatief

Deze mail is bedoeld voor kleinschalige burgerinitiatiefnemers, bijvoorbeeld in een wijk of buurt.

Beste mensen van [initiatief],

Bij de vereniging Noorden Duurzaam maken we een atlas van duurzame initiatieven. Jullie initiatief [initiatief] heeft hierin een redactionele vermelding. Elk jaar sturen we daarover deze automatische herinnering.

Doel

De atlas heeft twee doelen. In de eerste plaats een ‘telefoonboek’ zijn voor initiatieven en initiatiefnemers, zodat ze elkaar gemakkelijk kunnen vinden voor kennisdelen of samenwerken. Daarnaast laat de atlas aan de politiek zien hoe groot de beweging voor alle vormen van duurzame ontwikkeling is en waar nog lege plekken zijn. Dat bevordert overheidssteun voor burgerinitiatieven en ook de aanpak van duurzaamheidskwesties door de overheid. De atlas is er dus om duurzame ontwikkeling te versnellen.

Redactionele vermelding

De atlas kent redactionele vermeldingen en zelfmeldingen. Jullie vermelding is een redactionele vermelding, dus door de redactie gemaakt. Van jullie initiatief vermelden we de volgende gegevens:
- Titel: [titel]
- Webadres: [link]
- Verwijzingen: [verwijzingen]
Verder gebruiken we jullie mailadres [mailadres] om deze jaarlijkse herinnering te versturen. Dit mailadres publiceren we niet.

Zelfmelding

Desgewenst kunnen we jullie vermelding omzetten in een zelfmelding, dan kun je deze zelf aanpassen. Zelfmeldingen kunnen uitgebreider zijn, met bijvoorbeeld een foto, een beschrijving of oproep, een openbaar mailadres of telefoonnummer. Ook vermelding op meerdere kaarten in de atlas kun je dan zelf aanvragen. Zelfmeldingen zijn kosteloos en verplichten tot niets. Redactionele vermeldingen zetten we op verzoek om in zelfmeldingen. Wil je dit dan graag even een mail naar ondergetekende. Je krijgt dan een inlogcode.

Met vriendelijke groet,

Hilly ten Cate
Kaartredacteur Groningen West

 
Socials