| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

Petitie voor gratis kraanwater in de horeca

Introtekst: 
In Nederland is kraanwater van hoge kwaliteit. En toch moet je in een restaurant vaak een duur, speciaal in de Alpen of Ardennen gebotteld watertje bestellen als je een glas water bij je eten wilt. GroenLinks wil dat het verstrekken van een glaasje water in de horeca bij een maaltijd, flesje wijn of kopje koffie normaal wordt. Een kwestie van service, zoals dat in veel landen heel gebruikelijk is. Dat is nog eens veel beter voor het milieu ook. We kunnen dat simpel regelen met een initiatiefwet die de Drank- en Horecawet hierop aanpast.
Hoofdtekst: 

Hoe meer mensen ons steunen, hoe sterker ons initiatief staat. Dus wil je ook gratis water uit de kraan in de horeca? Onderteken dan deze petitie. Bij 25.000 handtekeningen zal GroenLinks de initiatiefwet indienen om dit mogelijk te maken. De teller staat nu op meer dan 20.000 handtekeningen!

Lees verder op:

 

GroenLinks zoekt kandidaten groen lintje

Introtekst: 
Lokale afdelingen van GroenLinks reiken ook dit jaar weer groene lintjes uit. Net als vorig jaar doen we dit ter ere van wereldmilieudag: op 5 juni.
Hoofdtekst: 

De prijs is een symbolische onderscheiding voor individuen of organisaties die zich in zetten voor groen in de gemeente. Voor deze uitreiking mag iedereen kandidaten nomineren. Op dit moment zijn er oproepen voor nominaties van GroenLinks in Groningen, Meppel en Hoogeveen. Kijk op de site van je lokale GroenLinks als je in een andere plaats woont.

Lees verder op:

 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws en discussie
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst