| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
LCA-methode voor verpakkingen. Meet grondstofsamenstelling, milieu-impact van productie tot en met end-of-life. Scope vooralsnog voornamelijk CO2-emissie en waterverbruik.
Wie audit wie: 
Aanbieder audit mij
Kosten: 
Onbekend
Beschrijving: 


Gezamenlijk initiatief van de Stichting Natuur & Milieu en verpakkingsgroothandel Paardekooper Group voor reductie van 'verpakkingsfootprint'.

"De Spider Matrix dekt alle onderdelen af die nodig zijn bij het maken van een LCA op artikelniveau: energie(KJ), gewicht, CO2e, H20. Naast deze onderdelen zijn van wezenlijk belang de toxiteit, het nut van de verpakking, kan de verpakkingen de houdbaarheid vergroten en of afval beperken"
(Bron: www.smarterbynature.nl/wat-betekenen-de-getallen)

"Op aanvraag kunnen we voor u een audit maken van uw huidige situatie. Dit doen wij met behulp van de Spider Matrix, uw input en onze R&D-afdeling. Hier tegenover zetten wij alternatieven die impactverlagend kunnen zijn of reeds in lijn liggen. U maakt vervolgens de keuze, die past binnen uw organisatie. Desgewenst kunnen we ook eco-innovations ontwikkelen die nog beter aansluiten bij uw wensen."
(Bron: www.smarterbynature.nl/smarter-by-nature)

 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws en discussie
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst