| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Clusterorganisatie voor Agrifood en de Biobased Economy in Noord-Nederland

Werkgebied

Noord-Nederland

Beschrijving

"

Alle ingrediënten zijn aanwezig om van Noord-Nederland een Europese voorbeeldregio te maken op het gebied van de ‘Biobased Economy’. De sterke AgriFood-sector in combinatie met volop innovatieve bedrijvigheid in de chemie biedt een scala aan mogelijkheden om met groene grondstoffen aan een duurzame toekomst voor zowel Noord-Nederland als de rest van de wereld te bouwen.

Greenlincs wil die kansen optimaal benutten en daarmee niet alleen werken aan een groene toekomst, maar ook zorgen voor nieuwe business in de noordelijke provincies. Hiervoor is een goede samenwerking tussen bedrijven in de agro-, food- en chemiesector en (inter)nationale kennisinstellingen van levensbelang. Als spin in het web zorgt Greenlincs voor de juiste randvoorwaarden om gezamenlijk nieuwe groene producten te ontwikkelen en zo tot een optimaal gebruik van natuurlijke hulpbronnen te komen.

Als clusterorganisatie voor Agrifood en de Biobased Economy zal Greenlincs een initiërende, ontwikkelende en verbindende rol gaan spelen in een groot aantal projecten. Het cluster is daarmee hét gezicht van de noordelijke AgriFood-sector en Biobased Economy en fungeert als spil in het netwerk van bedrijven en kennisinstellingen." (bron: website februari 2014)

Doel

Kansen optimaal benutten en daarmee niet alleen werken aan een groene toekomst, maar ook zorgen voor nieuwe business in de noordelijke provincies.

Kerngroep
Admin
Vorm

Bedrijvencluster

Status

Actief

Website

http://www.greenlincs.nl/

Bestanden

     
    Socials