| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

De Groningse woningcorporatie Nijestee heeft in de wijk Waterland onlangs op 26 van haar huurwoningen zonnepanelen geïnstalleerd. Dat gebeurde officieel door Commissaris der Koningin Max van den Berg. Eén van de redenen dat er een officieel tintje aan werd gegeven, is dat het voor het eerst is in Nederland, dat huurwoningen zijn voorzien van zonnepanelen om elektriciteit op te wekken voor de eigen behoefte.

body

Dat is mede mogelijk geworden dankzij een samenwerking met de energiecoöperatie voor zonne-energie, Grunneger Power. De plaatsing van de zonnecollectoren op huurwoningen gebeurt zonder dat er subsidie aan te pas komt en zorgt er voor dat de woonlasten dalen. De investering kan in 25 jaar worden terugverdiend.

‘Er zijn twee redenen waarom wij in zee zijn gegaan met Grunneger Power en zonnepanelen op huurwoningen hebben laten plaatsen,’ vertelt Pieter Bregman, directeur van Nijestee. ‘De eerste is dat bewoners erom hebben gevraagd, en uit berekeningen is gebleken dat het inmiddels uit kan. De tweede reden is dat het streven naar duurzaamheid een speerpunt is in het beleid van onze corporatie.’

Lees verder op:

 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws en discussie
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst