| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Het Europees Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor non-foodproducten en diensten. Van schoonmaakmiddelen tot kopieerpapier tot toeristische accommodaties.

Het Europees Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor non-foodproducten en diensten. Van schoonmaakmiddelen tot kopieerpapier tot toeristische accommodaties. Voor steeds meer gebruiksartikelen en diensten worden Europees Ecolabel-criteria opgesteld. Deze criteria hebben betrekking op de hele levenscyclus van een product of dienst. Van grondstoffen, energiegebruik tot schadelijke stoffen en afval. U herkent het Europees Ecolabel aan de bloem. En dan weet u: 'Met de bloem kies je voor groen'.

Het Europees Ecolabel stimuleert duurzame consumptie en productie. Bedrijven kunnen het Europees Ecolabel gebruiken om de duurzaamheid van producten zichtbaar te maken voor consumenten en inkopers. De milieucriteria zijn voor een onderneming een middel om milieuwinst te behalen. Voor consumenten en inkopers geeft het Europees Ecolabel de zekerheid van een milieubewuste aankoop.

De Europese Commissie beheert het Europees Ecolabel. Elke lidstaat heeft een organisatie, een ‘Competent Body’, die verantwoordelijk is voor de implementatie van het keurmerk in het betreffende land.

(Bron: http://www.smk.nl/ - Stichting Milieukeur)

 
 
Socials