| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

Er komen steeds meer organisaties die bedrijven willen bijstaan op weg naar MVO. En dan kan het twee kanten uitgaan. Of je gaat de concurrentie met elkaar aan. Of je gaat aan tafel zitten om te bezien of er met vereende krachten meer valt te bereiken. Op initiatief van Noorden Duurzaam vond op 26 augustus j.l. zo'n gesprek plaats.

body

Vertegenwoordigers van MVO Nederland, Noorden Duurzaam, Duurzom, Koplopersproject Fryslân en Transitie Stad & Ommeland hebben op een bijeenkomst in het Infoversum onderling informatie uitgewisseld over visie, doelstelling, concrete activiteiten en verwachtingen van en over elkaar. Dat gaf veel inzicht, met name over de positionering ten opzichte van elkaar. We blijken elkaar zeer goed aan te vullen.
Eén van de voorbeelden was de expeditie duurzame zorg die de komende periode door MVO Netwerk Zorg (onderdeel van MVO Nederland) in Noord-Nederland zal worden uitgerold. Anderen kunnen daarbij een rol spelen. Maar ook zullen nadere afspraken worden gemaakt over lobby en lidmaatschappen. Geconcludeerd werd dat sectorale organisatie voor duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Afstemming en samenwerking zal in een vervolgoverleg nader worden uitgewerkt.
Slotconclusie was dat de deelnemers aan het gesprek een gedeelde missie hebben en talrijke praktische raakvlakken. Er liggen synergiekansen en er is energie en ambitie om die op te pakken. Binnenkort zal dan ook een vervolgoverleg plaatsvinden.

 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws en discussie
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst