| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Quick scan voor MKB-bedrijven om duurzaamheidspositie en economisch haalbare stappen richting C2C vast te stellen.
Wie audit wie: 
Aanbieder audit mij
Kosten: 
Eenmalig bedrag
Beschrijving: 

Omdat een quick scan duurzame innovatie op maat voor MKB-bedrijven niet voorhanden was heeft CODIN er een laten ontwikkelen: het "Duurzaam Innoveren Advies" (DIA). De DIA is een mini-onderzoek waarmee bedrijven kunnen uitvinden waar ze staan ten opzichte van het doel van Cradle to Cradle, en wat realistische stappen zijn in de richting van C2C.

In een DIA worden de producten, de toeleverende ketens, de distributie, het gebruik en de retourketens bekeken. Bovendien worden uiteenlopende aspecten van bedrijfsvoering onder de loep genomen. Het is dus een breed georienteerd onderzoek. In alle richtingen wordt onderzocht welke stappen denkbaar zijn, wat daarvan de winst kan zijn in termen van people, planet en profit. Een dia eindig met een advies waarin een prioritering van stappen is benoemd.

Een DIA heeft een doorlooptijd van circa twee weken en kost bij commerciele uitbesteding 5000 euro. Gesubsidieerde uitvoering is met inzet van een innovatievoucher mogelijk. Volledig gesubsidieerde uitvoering in het kader van een gemeentelijk of provinciaal innovatieproject is in bepaalde gevallen mogelijk.

Disclaimer: een DIA is niet hetzelfde als een (aanzienlijk duurder) onderzoek voor een C2C-certificaat en geeft ook geen recht om de beschermde merknaam Cradle to cradle te gebruiken in de aanduiding van de eigen producten. Verder is de diepgang van het onderzoek beperkt en worden geen garanties gegeven ten aanzien van de prognoses die in het advies gegeven worden.

Informatie over de DIA kan worden gevraagd bij de eigen Syntens adviseur, bij TCNN en bij adviesbureau Hunesus in Borger, die de DIA in opdracht van CODIN heeft ontwikkeld. Zie ook de factsheet, te downloaden onderaan deze pagina.

De DIA wordt vanaf versie 2.0 open source gepubliceerd en is dan vrij beschikbaar voor intern gebruik in bedrijven. Adviseurs met belangstelling voor licentiegebruik kunnen dan bij Hunesus terecht.

BijlageGrootte
DIA_overview_20090417.pdf2.03 MB
Fact sheet DIA 20081011.pdf76.61 KB
Gerelateerde pagina's op noordenduurzaam.nl
Organisatieprofiel: Schilders de Vries
Organisatieprofiel: Mr. BonBon
Organisatieprofiel: Melle Koot
 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws en discussie
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst