| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Terug naar de indicatoren van: ST Bouwmateriaaldatabases

1 Klasse

Indicatorklasse
Wat is dit?
D2
: bedoeld voor intern gebruik van een tafel, documentatie tussen 30% en 70% compleet)

2 Identificatie

TitelAandeel gebouwde omgeving met geïnventariseerde materialen
GebiedNederland
Webadreshttps://www.noordenduurzaam/node/105913

4 Functie

BeschrijvingDeze indicator laat zien dat de materialen die vastliggen in de gebouwde omgeving nog maar voor een klein deel geïnventariseerd zijn, maar ook dat dat aandeel groeit. De indicator laat verder zien welke economische waarde de geïnventariseerde materialen vertegenwoordigen en hoe dit totaalbedrag toeneemt. De indicator laat hiermee zien dat de circulaire economie groeit.
GebruiksdoelDeze indicator wordt gebruikt voor bewustwording en proportiegevoel bij iedereen die met circulaire economie en bouwen te maken heeft.

5 Invloed

Gebruik bij kwesties en projecten
Invloed op transitie

7 Wijzigingen

StatusConcept - alleen zichtbaar voor tafelleden, er kan op gestemd worden

9 Organisatie

ProtocolVoor het protocol van deze indicator is van belang dat de leden van de tafel een branche vormen waarin concurrentie bestaat en omzetgegevens niet gedeeld worden. De beide getallen van de indicator (aandeel gebouwde omgeving en economische waarde) worden jaarlijks vastgesteld in een anoniem schriftelijk onderzoek onder door de leden van de tafel. Het onderzoek bij de leden wordt in opdracht van de tafel gedaan door een onafhankelijke kennisinstelling die zelf geen bouwmaterialendatabase heeft of exploiteert. De resultaten worden opgeteld en als branchegetal gerapporteerd aan de tafel, niet herleidbaar naar de afzonderlijke databases. Voor de onderzoekers en de kennisinstelling geldt een geheimhoudingsplicht.
MeetmaandFebruari
 
Socials