| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

Kaart duurzame initiatieven Drenthe gelanceerd

Introtekst: 
Op 14 april organiseerde de Natuur en Milieufederatie Drenthe een dinerbijeenkomst voor duurzame initiatieven in Drenthe. Deze bijeenkomst is de aftrap voor het nieuwe netwerk van duurzame initiatieven in Drenthe.
Hoofdtekst: 

In Drenthe gebeurt veel op het gebied van duurzaamheid: energiedaken, elektrische motoren, verpakking van biomaterialen, rijden op groen gas, passief bouwen, duurzaam recreëren noem maar op. Maar waar zitten deze initiatieven? En wie zijn er bij betrokken?

De Natuur en Milieufederatie Drenthe zet de initiatieven letterlijk op de kaart en organiseert inspirerende bijeenkomsten voor het netwerk van duurzame initiatieven. Op 14 april zijn verschillende presentaties gegeven vanuit het bedrijfsleven. Desso vertelde over zijn Cradle to Cradle aanpak, maar ook de Drentse bedrijven Watter en API deden hun verhaal. Tijdens een interview werd verkend wat organisaties als TCNN, Kamer van Koophandel, Syntens, AgentschapNL, CODIN en de provincie Drenthe voor bedrijven met duurzame initiatieven kunnen betekenen.

 

Bijeenkomst Duurzame initiatieven Drenthe 14 april 2011

Introtekst: 
Op 14 april organiseert de Natuur en Milieufederatie Drenthe een dinerbijeenkomst voor duurzame initiatieven in Drenthe. Deze bijeenkomst is de aftrap voor het nieuwe netwerk van duurzame initiatieven in Drenthe.
Hoofdtekst: 

In Drenthe gebeurt veel op het gebied van duurzaamheid: energiedaken, elektrische motoren, verpakking van biomaterialen, rijden op groen gas, passief bouwen, duurzaam recreëren noem maar op. Maar waar zitten deze initiatieven? En wie zijn er bij betrokken?

De Natuur en Milieufederatie Drenthe zet de initiatieven letterlijk op de kaart en organiseert inspirerende bijeenkomsten voor het netwerk van duurzame initiatieven. Op 14 april worden er verschillende presentaties gegeven vanuit het bedrijfsleven. Desso vertelt over zijn Cradle to Cradle aanpak, maar ook de Drentse bedrijven Watter en Green Meet*s doen hun verhaal. Tijdens een interview wordt verkend wat organisaties als TCNN, Kamer van Koophandel, Syntens, AgentschapNL, CODIN en de provincie Drenthe voor bedrijven met duurzame initiatieven kunnen betekenen.

Netwerken
Op deze avond gaan bedrijven ook zelf aan de slag. Er is volop gelegenheid om te netwerken. Twee interactieve elementen in het programma helpen daarbij: “Speed daten” en “Zet uzelf op de kaart”.

Digitale kaart
Tijdens deze avond wordt ook de digitale kaart “Duurzame initiatieven Drenthe” gepresenteerd. Op deze digitale kaart kunt u zien wie de duurzame initiatiefnemers in Drenthe zijn. Bent u ook een duurzame initiatiefnemer en staat u nog niet op de kaart? U kunt zich aanmelden via het online aanmeldformulier: http://www.nmfdrenthe.nl/NatuurenMilieufederatieDrenthe/Themas/Bedrijven...

Informatie dinerbijeenkomst
Wilt u zich aanmelden voor de dinerbijeenkomst? Dat kan door een email te sturen naar info@nmfdrenthe.nl, onder de vermelding “ Bijeenkomst duurzame initiatieven”. Geef in de email ook aan of u vis, vlees of vegetarisch wilt. De kosten voor deelname aan de bijeenkomst zijn 20 euro.

Meer informatie

 

Hennep to house: hennepisolatie in woningen

Introtekst: 
De Natuur en Milieufederaties van Drenthe en Groningen zijn van start gegaan met het project Hennep to House. Met dit project zetten willen zij hennepisolatie als duurzaam bouwproduct op de Noord-Nederlandse kaart zetten.
Hoofdtekst: 

In de bouw wint het gebruik van duurzame bouwmaterialen aan terrein, maar naar de mening van de Natuur en Milieufederaties moet daar nog een tandje bij. Hennepisolatie is daarbij één van de veelbelovende materialen. Door met hennep te isoleren bespaart de woningeigenaar niet alleen energie. Bij de productie van het materiaal komt geen CO2 vrij (er wordt zelfs CO2 vastgelegd) en het is een regionaal product, verbouwd op eigen bodem.

Vezelhennep wordt in 2010 al op meerdere locaties in Groningen, Drenthe en Friesland verbouwd. De hennepplanten worden tot vezels verwerkt in Oude Pekela door het bedrijf HempFlax. Het produceren van de hennepisolatiematten uit deze vezels gebeurt op dit moment nog in Duitsland, maar wellicht in de toekomst ook vlak bij huis.

En dat is precies wat Hennep to House wil. Samen met Hempflax en diverse andere partijen wordt in de komende twee jaar het marktpotentieel van hennepisolatiemateriaal in kaart gebracht en krijgt de hele keten van dit lokaal geproduceerde, milieuvriendelijke isolatiemateriaal een duwtje in de rug.

(Bron: Natuur- en Milieufederatie Drenthe)

Lees verder op:

 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws en discussie
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst