| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

Wijkbedrijf Bilgaard in Leeuwarden wint Herman Wijffels Innovatieprijs 2014

Introtekst: 
De winnaars van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2014 zijn Condi food uit Leiden, Flowid uit Eindhoven en Wijkbedrijf Bilgaard uit Leeuwarden. Zij krijgen elk 30.000 euro om hun innovatie verder mee te ontwikkelen.
Hoofdtekst: 

De jury kent in de categorie Zorg & Welzijn de prijs toe aan Wijkbedrijf Bilgaard, dat in Leeuwarden een wijk duurzaam renoveert en de besparingen die dat oplevert weer investeert in de wijk. Buurtbewoners zijn actief betrokken. Marcel Tankink namens het Wijkbedrijf: “De werkwijze van ons samenwerkingsverband levert meer op dan een goed onderhouden wijk. Het vergroot de leefbaarheid in een wijk voor lange termijn. We willen het werk daarom graag uitbreiden, bijvoorbeeld met mantelzorg, afvalinzameling en groenbeheer.” Aldus duurzaam-ondernemen.nl. Lees het volledige bericht via de onderstaande link.

Het Wijkbedrijf Bilgaard is een samenwerkingsverband (‘consortium’) van bedrijven, Wijkvereniging Bilgaard en bewoners die van de wijk Bilgaard een prachtige wijk wil maken waar het prettig wonen en leven is. Wijkbedrijf Bilgaard bestaat uit:

Bouwgroep Dijkstra Draisma (bouwbedrijf)
KUUB (collectief opdrachtgeverschap)
KAW (architect en bewonerscommunicatie)
Ekwadraat (energie)

 

Dutch Solar Group maakt EU heffing zonnepanelen deels ongedaan

Introtekst: 
De Europese Commissie heeft onlangs ingestemd met een heffing voor zonnepanelen die naar Europa worden geëxporteerd. Het gemiddelde heffingstarief bedraagt 47%, wat bovenop de inkoopprijs van panelen komt.
Hoofdtekst: 

Door deze beleidsmaatregel dreigen zonnepanelen voor de consument duurder te worden, terwijl het laten dalen van de prijzen juist een must is voor een snelle adoptiefase van zonnepanelen.

win gratis zonnepanelen dutch solar group: win gratis zonnepanelen dutch solar groupwin gratis zonnepanelen dutch solar group: win gratis zonnepanelen dutch solar groupDe missie van de Dutch Solar Group is zonne-energie voor iedereen toegankelijk maken. Dit door groot in te kopen en de hierdoor onderhandelde korting terug te geven aan de klant. Kortingen lopen op tot 30%, waardoor de heffing van de EU deels ongedaan wordt gemaakt.

Om steeds meer mensen kennis te laten maken met energie van de zon heeft Dutch Solar Group nu ook een winactie met kans op gratis zonnepanelen opgezet. Via www.wingratiszonnepanelen.nl maken mensen nu kans op een set van 3 gratis zonnepanelen. Uit de goede antwoorden wordt op 1 juli 2013 een winnaar getrokken. Met dit initiatief wil Dutch Solar Group nog meer huishoudens stimuleren om hun eigen energie op te wekken.

 

Bruins Visscher Licht krijgt Aanmoedigingsprijs Energieprijs Ondernemend Groningen 2012

Introtekst: 
Met de Energieprijs Ondernemend Groningen 2012 wil de gemeente ondernemers stimuleren innovatief met energie om te gaan. De mooiste resultaten worden beloond met de prijs. Innovatie en voorbeeldfunctie zijn daarbij belangrijke criteria. De aanmoedigingsprijs van 5.000 euro gaat naar Bruins Visscher Licht.
Hoofdtekst: 

De jury is onder de indruk van de manier waarop het bedrijf haar bedrijfsprofiel in ‘het licht’ van duurzaam ondernemen, technische product innovatie en energiebesparing weet te plaatsen. Als adviserend groothandel heeft Bruins Visscher Licht een grote invloed op de mate van duurzaamheid van de verlichting die zij plaatst bij klanten, maar het stelt zelf ook alles in het werk om duurzaam te ondernemen. De jury vindt het een voorbeeld voor andere bedrijven hoe de vele processen in de bedrijfsvoering tegen het licht zijn gehouden en er zuinige en duurzame alternatieven zijn ingevoerd. De resultaten: een forse energiebesparing door gebruik te maken van zuinige verlichting, groen gas, vermindering van verpakkingsmateriaal door hergebruik en innovatieve oplossingen. Ook medewerkers worden gestimuleerd een bijdrage te leveren. De jury vindt het sterk dat de maatregelen voortkomen uit een weloverwogen strategie om als groothandel energieneutraal te willen zijn. Hiervoor heeft de organisatie haar eigen programma “Groen Licht” opgezet, acties bedacht en is het ‘gewoon gestart’ met het uitvoeren. Daar waar nog CO2 wordt uitgestoot wordt dat gecompenseerd.
De jury onder voorzitterschap van wethouder Ton Schroor bestaat uit Wim van Gemert, lector Energietransitie aan de Hanzehogeschool en uit Bert Jan Hakvoort, directeur van de Zeevaart- en energieopleiding aan het Noorderpoort College en voorzitter van de Groningen City Club.

 

Groene ondernemers maken kans op 500.000 euro

Introtekst: 
De Nationale Postcode Loterij daagt mensen overal ter wereld uit om een duurzaam, creatief en innovatief ondernemersplan te ontwikkelen. De winnaar van de Postcode Lottery Green Challenge – de jaarlijkse, internationale wedstrijd voor groene ondernemersplannen - krijgt 500.000 euro om zijn of haar plan te realiseren. Daarnaast is 200.000 euro beschikbaar voor één of twee andere veelbelovende groene plannen. De Postcode Loterij wil er met deze internationale wedstrijd voor zorgen dat slimme groene producten en diensten die anders op de plank blijven liggen het grote publiek bereiken. De inschrijving voor de zesde editie van de Postcode Lottery Green Challenge gaat vandaag van start. Tot en met dinsdag 31 juli is het mogelijk plannen in te zenden via www.greenchallenge.info. De winnaar wordt op 23 september in New York bekendgemaakt.
Hoofdtekst: 

“Door de klimaatverandering staan we voor de uitdaging een nieuwe, groene leefstijl te omarmen. Eén slim en creatief idee kan hierbij een groot verschil maken. Daarom roepen we mensen overal ter wereld op hun groene ondernemersplan in te zenden”, benadrukt Marieke van Schaik, Managing Director van de Postcode Loterij. “Met de Postcode Lottery Green Challenge willen we ervoor zorgen dat baanbrekende duurzame oplossingen daadwerkelijk ontwikkeld worden en op de markt komen. Voorwaarde is dat de producten en diensten de CO2-uitstoot verminderen en hoog scoren op design, gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit. Het plan moet binnen twee jaar te realiseren zijn.”

Lees verder op:

 

Duurzame Energieprijs Eems-Dollard Regio 2012 voor Bruins Visscher Licht

Introtekst: 
Tijdens het eerste “E-180° congres” van de Eems Dollard Regio (EDR) in Papenburg (Dld) heeft Bruins Visscher Licht de “Energieeffizienzpreis 2012” (Duurzame Energieprijs 2012) in ontvangst genomen. De lichttechnische groothandel uit Groningen kreeg hiermee de waardering voor het programma “Groen Licht” waarmee zij najaar 2009 startte.
Hoofdtekst: 

Doel van dit traject is niet alleen zelf klimaatneutraal te produceren, maar vooral de klanten te adviseren over, te stimuleren en te voorzien van duurzame energiezuinige lichttoepassingen. Namens de organisatie overhandigde Dipl. Ing. Manfred Wendt tijdens de openingsavond van dit tweedaags energiecongres de trofee, het certificaat en een geldbedrag van 1000 euro voor de Nederlandse winnaar aan directeur Coen Brouwer.

Lees verder:

 

GroenLinks zoekt kandidaten groen lintje

Introtekst: 
Lokale afdelingen van GroenLinks reiken ook dit jaar weer groene lintjes uit. Net als vorig jaar doen we dit ter ere van wereldmilieudag: op 5 juni.
Hoofdtekst: 

De prijs is een symbolische onderscheiding voor individuen of organisaties die zich in zetten voor groen in de gemeente. Voor deze uitreiking mag iedereen kandidaten nomineren. Op dit moment zijn er oproepen voor nominaties van GroenLinks in Groningen, Meppel en Hoogeveen. Kijk op de site van je lokale GroenLinks als je in een andere plaats woont.

Lees verder op:

 

Green Mind Award

Introtekst: 
Een helder ogenblik, een baanbrekend, origineel idee waarmee u de duurzame prestaties binnen de bedrijfsvoering of de gebouwen van de Rijksuniversiteit Groningen een forse zet geeft. Met een groen effect waar we nog jaren en jaren van mogen profiteren. Nog niet zo eenvoudig, dat klopt. Daarom vragen we het ook aan u. We noemen deze prijsvraag: de Green Mind Award.
Hoofdtekst: 

Op de paar vierkante kilometer Groningen met de hoogste concentratie aan kennis en inventiviteit, mag een geslaagde bijdrage aan maatschappelijk verantwoord onderwijzen en onderzoeken natuurlijk niet ver te zoeken zijn.

Het Collega van Bestuur ondersteunt daarom het initiatief van de Stuurgroep Duurzaamheid om deze prijsvraag voor medewerkers en studenten uit te schrijven.Ook omdat het zo goed past bij de eerder gekozen speerpunten van RUG en UMCG: de terreinen Energy, Duurzame Samenleving en Healthy Ageing.

Lees verder op:

 

Groene innovatiewedstrijd

Introtekst: 
Elke dag maakt Imtech werk van haar missie ‘Technology that improves society' met honderden groene projecten en talloze aansprekende CSR initiatieven. Daarom presenteren we vol trots ons nieuwste initiatief: Imtech promotes Green Talent’. Een technische talentenshow voor een betere wereld.
Hoofdtekst: 

Verbeter de wereld!
Met deze wedstrijd willen we Green Tech potentieel ontsluiten. We willen internationaal de meest innovatieve en ondernemende groene talenten samenbrengen. Hoe? Door slim, origineel en vooruitstrevend denken te belonen.

Heb jij green talent?
Graag nodigen we jou uit om onderdeel te zijn van onze groene missie. Iedereen met een greentech idee kan meedoen van 16 maart tot 27 april 2012.

Naast de eer, zijn er geweldige prijzen te winnen:
De hoofdprijs is 2.500 euro naast de hulp van Imtech om het winnende idee verder uit te werken en misschien – afhankelijk van het idee- zelfs te helpen realiseren. Als winnaar krijg je natuurlijk ook ‘eeuwige roem’ door de publiciteit omtrent het idee vanuit de Imtech PR machine. De tweede en derde prijs is een iPad.

Belangrijkste criteria
Ons panel van experts bekijkt jouw idee op milieu impact, innovatief gehalte, economische haalbaarheid en implementeerbaarheid. De jury zal de winnaars van Imtech prmotes Green Talent 2012, in juni bekendmaken.

Lees verder op:

 

Bent u de MVO Manager van het Jaar 2012?

Introtekst: 
Vandaag hebben advies- en ingenieursbureau DHV, ondernemersorganisatie VNO-NCW en tapijttegelfabrikant InterfaceFLOR de 'MVO-manager van het jaar' gelanceeerd. Vanaf vandaag kunnen MVO-managers zich aanmelden en op 20 november wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens het Nationaal Sustainability Congres
Hoofdtekst: 

Bent u een MVO Manager en geïnteresseerd? Meld u aan op de website http://www.mvomanagervanhetjaar.nl

Kent u een geschikte MVO Manager? Tip de organisatie via de website http://www.mvomanagervanhetjaar.nl

Lees verder op:

 

Energieprijs Ondernemend Groningen voor beste duurzame energieprestatie

Introtekst: 
Ruim 15.000 ondernemers krijgen deze dagen een brief of e-mail met de uitnodiging mee te doen aan de prijsvraag. Het initiatief komt van de gemeente Groningen die met deze prijs de beste energieprestaties uit het Groningse bedrijfsleven wil belonen en over het voetlicht wil brengen.
Hoofdtekst: 

Energiebesparing
De prijsvraag is bedoeld voor alle ondernemers uit Groningen die de laatste tijd een flinke energiebesparing in hun bedrijf hebben gerealiseerd. Het kan gaan om een energiebesparing, maar ook om het opwekken van duurzame energie of een combinatie van beide. De winnaar verdient 10.00 euro.

Duurzame Noordelijke Economie
De Energieprijs Ondernemend Groningen is de opvolger van de prijsvraag Duurzaamste Ondernemer die vijf jaar lang de vele prachtige duurzame ideeën en initiatieven van ondernemers zichtbaar maakte. Deze slimme en innovatieve ideeën zijn erg belangrijk voor een duurzame Noordelijke economie. Daarom beloont de gemeente Groningen graag de aansprekende voorbeelden.

Meedoen
Meedoen kan tot 1 mei 2012. Informatie over de criteria, de jury en het aanmelden staan op gemeente.groningen.nl/energie. Op donderdag 24 mei maakt wethouder Ton Schroor tijdens een feestelijke bijeenkomst de winnaar bekend.

Lees verder op:

 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws en discussie
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst