| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

Wijkbedrijf Bilgaard in Leeuwarden wint Herman Wijffels Innovatieprijs 2014

Introtekst: 
De winnaars van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2014 zijn Condi food uit Leiden, Flowid uit Eindhoven en Wijkbedrijf Bilgaard uit Leeuwarden. Zij krijgen elk 30.000 euro om hun innovatie verder mee te ontwikkelen.
Hoofdtekst: 

De jury kent in de categorie Zorg & Welzijn de prijs toe aan Wijkbedrijf Bilgaard, dat in Leeuwarden een wijk duurzaam renoveert en de besparingen die dat oplevert weer investeert in de wijk. Buurtbewoners zijn actief betrokken. Marcel Tankink namens het Wijkbedrijf: “De werkwijze van ons samenwerkingsverband levert meer op dan een goed onderhouden wijk. Het vergroot de leefbaarheid in een wijk voor lange termijn. We willen het werk daarom graag uitbreiden, bijvoorbeeld met mantelzorg, afvalinzameling en groenbeheer.” Aldus duurzaam-ondernemen.nl. Lees het volledige bericht via de onderstaande link.

Het Wijkbedrijf Bilgaard is een samenwerkingsverband (‘consortium’) van bedrijven, Wijkvereniging Bilgaard en bewoners die van de wijk Bilgaard een prachtige wijk wil maken waar het prettig wonen en leven is. Wijkbedrijf Bilgaard bestaat uit:

Bouwgroep Dijkstra Draisma (bouwbedrijf)
KUUB (collectief opdrachtgeverschap)
KAW (architect en bewonerscommunicatie)
Ekwadraat (energie)

 

Inschrijving negende Wijffels-innovatieprijs gestart

Introtekst: 
De Rabobank is op zoek naar nieuwe innovatieve producten of diensten met een duurzaam karakter voor haar Herman Wijffels Innovatieprijs. Ondernemers, starters of studenten kunnen zich vanaf 1 februari aanmelden en meedingen naar deze toonaangevende prijs. De inschrijfperiode voor de negende editie sluit op 1 april 2010.
Hoofdtekst: 

Duurzaamheid en innovatie
Bestuursvoorzitter Rabobank Nederland Piet Moerland: ‘Duurzaamheid en innovatie zijn belangrijke motors voor de economie. Als Rabobank willen wij met deze prijs ondernemers stimuleren om aan een duurzame toekomst te werken.’ In totaal wordt € 122.500 euro aan prijzengeld uitgereikt.

(Bron: duurzaamondernemen.nl)

Lees verder:

 

Wereldprimeur Kompak en LedNed: eerste volledig met LED verlichte industriepand

Introtekst: 
Bron en links Print dit berichtLedNed, 28 januari 2010 Wereldprimeur Kompak en LedNed: eerste volledig met LED verlichte industriepand Afgelopen week is het eerste volledig met ledverlichting uitgeruste industriepand ter wereld officieel geopend. Deze wereldprimeur betreft het nieuwe industriepand van co-making en co-packing bedrijf Kompak in Etten Leur. Zowel binnen als buiten zorgen meer dan 100.000 LEDS van het Helmondse bedrijf LedNed voor een duurzame en energiezuinige verlichting.
Hoofdtekst: 

“Kompak streeft al jaren naar zoveel mogelijk duurzaamheid in alles wat we doen,” aldus Jan Spiering, Directeur van Kompak. “Tijdens het ontwerpen van ons nieuwe industriepand in Etten Leur besloten we daarom de volgende stap in dat proces te zetten door volledig over te gaan naar ledverlichting”.

(Bron: duurzaamondernemen.nl)

Verder lezen:

 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws en discussie
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst