| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

Eerlijke champignons in schap

Introtekst: 
Alleen champignons die afkomstig zijn van telers die niets te maken willen hebben met de illegale arbeid en onderbetaling in de sector, komen in het schap bij supermarktconcern C1000.
Hoofdtekst: 

Het bedrijf kondigde woensdag aan dat het de buitenlandse champignons stapsgewijs gaat vervangen door Nederlandse exemplaren voorzien van het ketenkeurmerk Fair Produce. Het keurmerk garandeert dat de bedrijven die de champignons hebben geteeld of verhandeld goede arbeidsomstandigheden hebben en zich houden aan de Nederlandse wetten en regels.

Lees verder op:

 

Kabinet investeert 65 miljoen euro in de elektrische auto

Introtekst: 
Het Rijk gaat deze kabinetsperiode 65 miljoen euro investeren in de elektrische auto. Het verwacht hiermee circa 500 miljoen euro aan bestedingen van anderen in elektrisch rijden uit te lokken. De overheid hoopt dat er dan in 2020 ongeveer 200.000 elektrische auto’s in Nederland rijden. Vijf jaar later moeten dat er al één miljoen zijn.
Hoofdtekst: 

Dat is mogelijk, vermoeden de ministeries van verkeer en van economische zaken, omdat dan ’de aanvankelijke belemmeringen, onzekerheden en kinderziektes zijn opgelost’ en de voordelen van elektrische auto’s een ’steeds groter koperspubliek gaan aanspreken’. Deskundigen en betrokkenen waren gisteren tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer wat voorzichtiger.

 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws en discussie
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst