| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto

Henk Hadders

Initiatieven
IntentieIk vind sociale duurzaamheid, duurzame innovatie & duurzaamheid van kennis in Noord Nederland erg belangrijk en ik heb hier binnen het NIDO en de WaddenAcademie aan bijgedragen. Ik ben pleitbezorger voor toepassing van Context-Based Sustainability binnen duurzaamheidsmeting en -rapportages. Ik ben bestuurslid van Center for Sustainable Organizations en lid van de Sustainability Context Group. Momenteel werk ik aan "Care 4 Sustainable Health"; een "place-based health" initiatief in het Noorden.
InspanningHet sociaal contract rond duurzaamheid is gebroken. Ik werk een Multi-capital ontwerp van een nieuw sociaal contract met bijbehorende scorecard en aan de contouren van New Economy Networks, als pilots in de praktijk. Ik werk het her-ontwerp van ons Democratisch systeem en het herontwerp van een duurzaam gezondheidssysteem. Ik werk aan de ontwikkeling en toepassing van Context-Based Metrics en het ontwerp van een Health Footprint in het kader van Health Impact Assessment.
ResultaatVoor meer informatie over uitkomsten verwijs ik naar de volgende sites: http://www.sustainableorganizations.org http://www.sustycontext.org http://reinventdemocracy.net Ik heb veel artikelen, hoofdstukken en papers voor internationale congressen en conferenties geschreven en gepresenteerd rond duurzaamheid, gezondheid, democratie, ethiek etc. Ik was met Jorna en Van Engelen mederedacteur van het boek Duurzame Innovatie (Kluwer) over de uitkomsten van het NIDO programma
 
Socials