| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Foto

Bas Krins

Actief inGemeente Emmen
Initiatieven
IntentieSenbis wil een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de samenleving door applicaties te ontwikkelen op basis van biopolymeren. Dit doet Senbis voor eigen kosten en risico, als nevenactiviteit. Hoofdactiviteit van Senbis is het doen van researchprojecten voor internationale klanten op het gebied van hoogwaardige toepassingen van (bio)polymeren.
InspanningOp dit moment werkt Senbis aan composteerbaar tuinbouwtouw, biologisch afbreekbare infill, biologisch afbreekbaar trimmerdraad, een volledig composteerbaar graszodenmat, een mosselsok die in water afbreekbaar is en pluis voor de visserij dat in water afbreekbaar is.
ResultaatComposteerbaar tuinbouwtouw wordt geleverd via Royal Brinkman. Biologisch afbreekbare infill wordt commercieel verkocht onder de naam GreenFill. Testen met een mosselsok die in water afbreekbaar is lopen. Een grote test met afbreekbaar pluis is succesvol afgerond. In 2021 wordt biologisch afbreekbaar trimmerdraad op de markt gebracht. In een consortium met Ten Cate, EdelGrass en Antea/Sweco wordt een composteerbare grasmat ontwikkeld. Het eerste veld wordt in 2021 aangelegd.
 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws en discussie
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst