| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Thematafel Duurzame Mobiliteit Noord-Nederland

Projecten

Vinkmobiel t/m 2020
Vinkmobiel is kleinschalig wijkvervoer in Vinkhuizen. Doelgroep: ouderen en anderen met speciale vervoersbehoefte. Het project is per 1-1-2020 administratief omgezet in een initiatiefgroep, zie https://www.noordenduurzaam.nl/node/124191
Looptijd: 2017 t/m 2020. Status: Afgerond. Aantal betrokken tafels: 8.
Duurzame busvloot (optie 1)
Ism partijen de huidige busvloot in en rond Groningen verduurzamen door meer inzet van waterstof en elektrische bussen. Deze optie is tijdens bijeenkomst van 16 sept 2016 benoemd.
Status: Idee. Aantal betrokken tafels: 1.
Groeiplan P&R terreinen (optie)
Hoe de duurzame mobiliteitsmix laten groeien, met P&R's als basis. Dus ook (witte) fietsen, bakfietsen, eletrische (deel-) auto's, opwekking middels carports etc. Deze optie is tijdens bijeenkomst van 16 sept 2016 benoemd.
Status: Idee. Aantal betrokken tafels: 1.
Brandstofmix komende 5, 10, 15 jaar? (optie)
Uitwerken van scenario's en concrete groei van diverse brandstoffen, waterstof CNG etc. Kip-ei discussies doorbreken en aanhaken bij europese kaders rond brandstofbeleid.Deze optie is tijdens bijeenkomst van 16 sept 2016 benoemd.
Status: Idee. Aantal betrokken tafels: 1.
Stimulerende aanbestedingen
Hoe kunnen andere aanbestedingskaders stimuleren dat de bus.cases (vb waterstof in treinen Arriva) sneller rendabel worden en duurzaamheid echt een kans krijgt ten opzichte van 'oude' brandstoffen? Deze optie is tijdens bijeenkomst van 16 sept 2016 benoemd.
Status: Idee. Aantal betrokken tafels: 1.
Pilot duurzame mobiliteit-mix (optie)
Hoe een pilot opzetten in een concreet gebied waren wonen, studeren, werken bijeen komen (bv Europapark) met een nieuwe mix van duurzame mobiliteit als OV, (witte) fietsen, elektrische deel-auto's, lokale energie-opwekking, licht pakketvervoer etc. Deze optie is tijdens bijeenkomst van 16 sept 2016 benoemd.
Status: Idee. Aantal betrokken tafels: 1.
Duurzame mobiliteitsprikkels overheid (optie)
Welke mix aan stimulerende en prikkelende maatregelen kunnen lokale overheden inbouwen om duurzame mobiliteit te prikkelen in parkeerbeleid, milieuzones, afbouw fossiel, stimuleren alternatieve brandstoffen, stimuleren autodelen etc.Deze optie is tijdens bijeenkomst van 16 sept 2016 benoemd.
Status: Idee. Aantal betrokken tafels: 1.
Manifest duurzame mobiliteit Noord-Nederland
Duurzame mobiliteit is een van de hoofthema's van duurzame ontwikkeling. Als hoofdthema heeft het een aansprekende doelstelling nodig die iedereen in de regio begrijpt en als urgent ervaart, en die tot actie aanzet. De thematafel Duurzame Mobiliteit Noord-Nederland nodigt in dit project alle mobiliteitsdeskundigen in de regio uit om mede-auteur en medeondertekenaar te zijn van een manifest waarin deze doelstelling staat. Het gaat dus om een collectieve actie die leidt tot een verbindend document van 1 A4. Het manifest wordt ingezet om duurzame mobiliteit meer in de publiciteit en hoger op de politieke agenda te krijgen.
Startjaar: 2017. Status: . Aantal betrokken tafels: 1.