| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Begin: 
woe 6 dec 2023 15:00
Eind: 
woe 6 dec 2023 17:00
Online gesprek over starten van taakdemocratische experimenten in wijken/dorpen, gemeenten, gebiedscoöperaties en productketens. Inleiding, cases, tools, discussie, actie.

De verkiezingsuitslag tekent het enorme tekort van de liberale democratie bij leidinggeven aan duurzaamheidstransities. We zitten we vast in een 175 jaar oud bestel dat verdeeldheid en polarisatie veroorzaakt en ruimte geeft aan opportunisme en kortzichtige probleemontkenning. De hoofdoorzaak is het politieke systeem dat ons allen conditioneert, niet de daardoor gevormde politici en kiezers.

Wat we nodig hebben is maatschappijbrede samenwerking waar iedereen aan meedoet, omdát iedereen meedoet. Grootschalig, vrijwillig en in synergie, zoals dat hoort bij crises. Dat vraagt om niet-ideologische en concurrentievrije afstemming en coördinatie. Liberale democratie alleen kan dat niet leveren. Dat systeem werkt voor kwesties in het hier-en-nu en zolang we ons verdeeldheid kunnen permitteren. Voor existentiële crises en voor elders-en-later hebben we een aanvullend ander politiek paradigma nodig.

Bij de Vereniging Noorden Duurzaam doen we onderzoek naar dit soort aanvullingen. Lees de samenvatting op onze website. Op woensdag 6/12 15.00 doen we weer een online gesprek over #taakdemocratie, deze keer over *starten van experimenten* in wijken/dorpen, gemeenten, gebiedscoöperaties en productketens. Inleiding, cases, tools, discussie, samenwerking. Doelgroep: pioniers, verbinders, bouwers, kantelaars. Geen kosten. Aanmelden via info@noordenduurzaam.nl.

Locatie: 
Online
 
Socials

Fatal error: Call to undefined function dm() in /home/noordenduurzaam/noordenduurzaam.nl/htdocs/sites/all/modules/custom/nd_secretaris/nd_secretaris.module on line 2376