| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
We hebben in Groningen geen klussersbond. Waarom eigenlijk niet? Hebben klussers geen gedeelde belangen, zijn ze niet sociaal, denken ze niet circulair? Of hebben we gewoon nog nooit bedacht, wat we samen kunnen bereiken? Wil jij meedenken over wat een klusserbond voor klussers in Stad kan betekenen? Kom dan op dinsdag 7 februari om 20.00u langs in AC De Holm, Folkingestraat 9B, Groningen.

Natuurlijk hebben we als klussers gedeelde belangen en delen we graag. We steken de handen nou eenmaal graag uit de mouwen. Tips, een helpende hand of twee en een restant hout of een hand vol schroefjes, we geven het graag aan familie, vrienden en buren.Ook voor de buurt doen velen dat, en voor de wereld, met radiatorfolie,tochtstrips en andere klussen. Wat nou als we dit samen oppakken, vanuit een klussersbond die de hele groep vertegenwoordigt? Wat kunnen we dan bereiken?

De klussersbond kan de plek zijn waar we tips en weetjes delen, en leren van de besten onder ons. Maar ook de spreekbuis met de bouwmarkten in de stad, én de gemeente, voor kleine projecten én grote. Voor bijvoorbeeld een houtstek in de buurt waar je kunt brengen wat in de weg staat, en kunt vinden wat je nodig hebt. Of een wijkwerkplaats met een vandiktebank, een lintzaag en een lasapparaat, en natuurlijk verse koffie en een praatje voor wie wil. En ook een betere inzameling van restanten, zoals schoon PVC, zodat we ons steentje bijdragen aan de circulaire economie.

Samen kunnen we zoveel meer, daar zijn we van overtuigd. En daarom willen graag eens samen nadenken, ook met jou. Welke ideeën heb jij over een klussersbond? Kom langs en vertel.

 
Socials