| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

15 september was het gemiddeld 22,6 graden in Nederland. De Open Coffee in Haren op die dag was dan ook een mooie gelegenheid om de kwestie van de eeuw aan te snijden: duurzame ontwikkeling. Want als we de wereld een beetje leefbaar willen houden dan zouden we al over vijf jaar moeten stoppen met benzine en diesel.

body

Open Coffee Haren is een informele koffie-ochtend voor ondernemers en ondernemende mensen. Elke derde donderdag van de maand wordt van 09.30 tot 11.30 uur de Open Coffee georganiseerd bij Hortus Botanicus Haren. Op 15 september werd de presentatie verzorgd door Noorden Duurzaam coördinator Peter Bootsma.

Bootsma: "Over vijf jaar stoppen met benzine en diesel, dat trekt het kabinet niet, ze hebben meer tijd nodig. Om de circulaire economie rond te krijgen bijvoorbeeld tot 2050." Met de circa 30 aanwezigen wordt dat eens goed uitgespit. ‘Gaat dat wel snel genoeg’, vraagt iemand. Nee natuurlijk, maar dit is wat kan met ons huidige politieke systeem. Meer consensus krijgen we niet voor elkaar, en al helemaal niet met referenda.

De geschiedenis geeft gelukkig hoop, zeg Bootsma. "Democratie kan op veel manieren, en de laatste 1000 jaar zijn we wel vaker van systeem gewisseld als dat nodig was." Noorden Duurzaam vindt dat het tijd is voor vernieuwing en experimenteert met tafels. Haren heeft de primeur met een gebiedstafel.

 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws en discussie
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst