| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

Nobelprijswinnaar Al Gore opent op donderdag 29 september de EBF Conference in Martiniplaza, het jaarlijkse congres van de Economische en Bedrijfskundige Faculteitsvereniging van de Rijksuniversiteit Groningen. De voormalige vicepresident van de Verenigde Staten houdt die dag een lezing over klimaatverandering, duurzaamheid en verantwoord leiderschap. De EBF nodigt vertegenwoordigers van het bedrijfsleven van harte uit om zich in te schrijven voor het congres en aanwezig te zijn bij de voordracht van Gore.

body

Het EBF Conference 2011 heeft als thema "Reboot: Responsible leadership, responsible growth". De brochure hierover: "De wereld staat voor enorme uitdagingen. Er bestaat de dreiging van uitgeputte energiebronnen, de opwarming van de aarde, nucleair afval, overbevolking, armoede en financiële instabiliteit. Al deze problemen vereisen een collectieve aanpak en het maken van juiste besluiten."

In de conferentie gaat het onder ander over de rol die bedrijven en overheden daarin kunnen spelen. Wat is maatschappelijk verantwoord ondernemen en wat is “duurzaamheid” precies? Dit concept is controversieel en kan hevige discussies met zich meebrengen. In hoeverre is het slechts marketing, en in hoeverre heeft het daadwerkelijk een positieve sociale invloed? Er is nog altijd veel onenigheid over waar de prioriteiten van een verantwoordelijke organisatie zouden moeten liggen, en wat voor beleid er nodig is om de juiste keuzes te maken. Eén ding is echter zeker: bedrijven hebben weinig keuze. De manier waarop het bedrijfsleven functioneert zal veranderen. De druk om te veranderen wordt immers steeds groter, vanuit zowel de consument als vanuit overheden.

Bestuurslid Martin van der Meulen: 'Wij zijn enorm blij dat Al Gore heeft toegezegd een lezing te geven op de EBF Conference. Hij past perfect bij het thema van ons evenement. Wij willen met het congres het belang van duurzaamheid in Groningen extra onder de aandacht brengen. Ik roep bedrijven en ondernemers op om zich aan te melden en deze inspirerende bijeenkomst bij te wonen.'

Vicevoorzitter Mart Beune, verantwoordelijk voor het thema en de sprekers van het congres, is trots op de komst van Gore: 'Het heeft veel tijd en voorbereiding gekost om hem naar Groningen te halen. Het is prachtig dat onze inzet is beloond.'

Al Gore is een prominent voorvechter van verduurzaming en het creëren van meer bewustwording omtrent klimaatproblematiek. Als een milieuactivist heeft hij zich ingezet voor een betere leefomgeving en heeft hij klimaatverandering op de kaart weten te zetten. Al Gore ontving in 2007, samen met het Intergovernmental Panel on Climate Change, de Nobelprijs voor de Vrede voor “het openbaren aan de wereld wat de gevaren als gevolg van klimaatverandering zijn”.

(Bron: EBF en GIC)

 
Socials