| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

Noorden Duurzaam is met diverse partijen op hun verzoek bezig om nieuwe tafels in te richten. Daarmee groeit ook de behoefte aan procesbegeleiding. Daarom wordt voor de derde keer de cursus tafelbegeleider georganiseerd.

body

Kwartiermakers en tafelbegeleiders
De vereniging maakt onderscheid tussen tafelbegeleiders en kwartiermakers. Beiden hebben de cursus tafelbegeleider gevolgd. Tafelbegeleiders begeleiden bestaande tafels, kwartiermakers richten nieuwe tafels op. Een tafelbegeleider werkt op uitnodiging van en voor rekening van een tafel. Kwartiermakers werken op uitnodiging van en voor rekening van het bestuur van de vereniging. Voor kwartiermakers komt er mogelijk nog een aanvullend cursusaanbod.

Tafelbegeleider worden
Professionals met aantoonbare ervaring in procesbegeleiding die nieuwe en lopende tafels bij Noorden Duurzaam willen begeleiden, kunnen aan de cursus Tafelbegeleider meedoen. Daarnaast is de cursus ook geschikt voor opdrachtgevers voor nieuwe tafels.

De voordelen van een tafelbegeleider
Als tafelbegeleider kunt u zelfstandig tafels begeleiden van tafels en tafelprojecten binnen Noorden Duurzaam. In directe samenspraak met de docent van Noorden Duurzaam kunt u tafel(projecten) initiëren. U kunt procesvaardigheden inzetten t.b.v. tafels en tafelprojecten, participeren in de community of practice van tafelbegeleiders en ambassadeur zijn van Noorden Duurzaam.

Aanmelden cursus Tafelbegeleider 2015
Procesbegeleiders in Noord Nederland. Vereniging Noorden Duurzaam heeft jullie nodig. Doe mee met cursus tafelbegeleider! Het betreft een cursus van drie dagen – 3 maart, 31 maart en 21 april – welke in Groningen georganiseerd gaat worden. Voor opgave of meer informatie: dirkjan.bours@noordenduurzaam.nl

"Wat ik erg interessant vond, was de kennismaking en discussie met de medecursisten. Hierdoor werd mijn betrokkenheid bij Noorden Duurzaam sterk aangewakkerd. Door de cursus en het daaruit volgende lidmaatschap van de Tafelbegeleiderstafel blijf ik up to date geïnformeerd over wat er ‘beweegt’ in het Noorden op het gebied van duurzaamheid." Anneke (cursusdeelneemster 2014).

Meer informatie: http://www.noordenduurzaam.nl/20150303-nd-cursus-tafelbegeleider
Foto: Lex Minderaa

 
Socials