| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

Heeft u zin in een nieuwe uitgaansgelegenheid? Dat kan, sinds kort is Groningen een nieuw soort café rijker.

body

De stad kent namelijk sinds december vorig jaar een aparte horecagelegenheid, de Minute Bar aan de Steentilstraat 46. Het is een anti-café. Dat is een café waar je niet meer betaalt per consumptie, maar voor de tijd die je er doorbrengt. Die tijd wordt bijgehouden op een pasje waarmee je bij aankomst en vertrek in- en uitcheckt. De aanwezigheidsprijs is € 0,05 per minuut, omgerekend per uur is dit € 3,- per persoon.

Waar komt dit idee vandaan? Eigenaar Sander Huisman heeft het concept in het buitenland opgepikt. Het concept is daar al een groot succes, vooral onder studenten en start-ups. Hij ziet het als een welkome aanvulling op het bestaande horeca-aanbod in de stad. De realisatie van zijn idee kwam via crowdfuning tot stand. Het idee is overigens niet nieuw in Nederland, Den Haag ging Groningen voor.

Wat staat er op de menukaart? Koffie, thee, limonade en een aantal andere kleine versnaperingen. Afhankelijk van de wens van de klant kan deze ook iets anders krijgen. Opmerkelijk: er wordt geen alcohol geserveerd. Het kosteloos aanbieden hiervan is niet rendabel. Huisman wil de prijzen vooreerst laag houden om de klant te laten wennen aan het idee. Voordeel van deze prijsstelling: hoe sneller je drinkt, hoe goedkoper het wordt.

Nuttige extra’s: een relaxte atmosfeer en gratis highspeed- internet/Wifi .

De officiële opening van de Minute Bar is deze maand.

Met dank aan GIC.

 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws en discussie
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst