| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Webbased programma voor berekenen van duurzaamheidsprestaties van gebouwen.
Wie audit wie: 
Ik audit mijn klant
Kosten: 
Eenmalig bedrag
Beschrijving: 

GPR Gebouw is een webbased programma dat keuzes en prestaties bij planvorming inzichtelijk maakt voor alle betrokken partijen.

Na invoer van de gegevens worden prestaties zichtbaar in de modules Energie, Milieu, Gezondheid, Gebruikskwaliteit en Toekomstwaarde. Per module verschijnt een waardering op een schaal van 1 tot 10. Het resultaat van een berekening wordt overzichtelijk gepresenteerd in het resultatenscherm, het Duurzaamheidslabel en de CO2 monitor. Dat maakt vergelijking van alternatieven mogelijk. GPR Gebouw laat kopers, huurders, investeerders en beheerders zodoende zien hoe het is gesteld met de duurzaamheid van een gebouw.

Behalve GPR Gebouw voor nieuwbouw en bestaande bouw van woningen, kantoren, scholen en multifunctionele gebouwen is er GPR Stedenbouw voor gebiedsontwikkeling en GPR Onderhoud voor vastgoedonderhoud. Een variant voor bedrijfsgebouwen is in ontwikkeling.

GPR Gebouw is ontwikkeld door W/E-ingenieurs (Utrecht en Tilburg) en is beschikbaar op licentiebasis.

Het programma wordt breed erkend door landelijke instituten en beleidsvormende organisaties en is opgenomen in de actuele richtlijnen voor duurzaam inkoop.

 
Socials