| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Keurmerk voor duurzame scholen.

Eco-Schools is een kapstok om duurzaamheid een vaste plaats te geven op uw school. Een school die het zevenstappenplan doorloopt kan de Groene Vlag behalen. Dit is hét internationale keurmerk voor duurzame scholen.

Wereldwijd zijn er 14.000 Groene Vlaggen op meer dan 40.000 deelnemende scholen in 53 landen. Deelnemende scholen kunnen in Nederland drie niveaus bereiken, brons, zilver en de Groene Vlag. Het Zevenstappenplan is wereldwijd hetzelfde en ondersteunt scholen tijdens een verduurzamingsproces. Tijdens dit proces kunt u op uw wijze invulling kan geven aan Eco-Schools. De tien Eco-Schools thema’s (bijvoorbeeld afval, energie, groen of water) bieden mogelijkheden om op praktische wijze leerlingen te leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun leefomgeving. U bepaalt dus zelf of u rondom een thema een bestaande leskist van NMC Utrecht wilt gebruiken, op excursie gaan of een gastles (laten) geven. Eco-Schools is zo een kapstok om bestaande activiteiten aan te hangen en is géén nieuw lespakket of extra activiteit. Binnen Eco-Schools is een fasering aangebracht zodat iedere school, ongeacht de beginsituatie, kan deelnemen en werken aan thema’s die binnen de school goed te realiseren zijn.

Want een duurzame school heeft niet alleen duurzame technieken en installaties, maar is duurzaamheid ook verankerd in het gedrag van leerlingen en docenten, het curriculum en het schoolbeleid. Deelname aan Eco-Schools kan uw school helpen dit te bereiken!

Meer informatie & aanmelden: www.eco-schools.nl

 
BijlageGrootte
eco-schools_-_keurmerk_voor_duurzame_scholen.pdf652.65 KB
 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws en discussie
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst