| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen

intro

De winnaars van de Herman Wijffels Innovatieprijs 2014 zijn Condi food uit Leiden, Flowid uit Eindhoven en Wijkbedrijf Bilgaard uit Leeuwarden. Zij krijgen elk 30.000 euro om hun innovatie verder mee te ontwikkelen.

body

De jury kent in de categorie Zorg & Welzijn de prijs toe aan Wijkbedrijf Bilgaard, dat in Leeuwarden een wijk duurzaam renoveert en de besparingen die dat oplevert weer investeert in de wijk. Buurtbewoners zijn actief betrokken. Marcel Tankink namens het Wijkbedrijf: “De werkwijze van ons samenwerkingsverband levert meer op dan een goed onderhouden wijk. Het vergroot de leefbaarheid in een wijk voor lange termijn. We willen het werk daarom graag uitbreiden, bijvoorbeeld met mantelzorg, afvalinzameling en groenbeheer.” Aldus duurzaam-ondernemen.nl. Lees het volledige bericht via de onderstaande link.

Het Wijkbedrijf Bilgaard is een samenwerkingsverband (‘consortium’) van bedrijven, Wijkvereniging Bilgaard en bewoners die van de wijk Bilgaard een prachtige wijk wil maken waar het prettig wonen en leven is. Wijkbedrijf Bilgaard bestaat uit:

Bouwgroep Dijkstra Draisma (bouwbedrijf)
KUUB (collectief opdrachtgeverschap)
KAW (architect en bewonerscommunicatie)
Ekwadraat (energie)

 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws en discussie
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst