Tafelatlas | Niet ingelogd | Aanmelden als lid of volger | Inloggen
Logo of foto
TT Duurzaamheidseducatie Noord-Nederland
Kengegevens
TafelsoortThematafel
OnderwerpDuurzaamheidseducatie
WerkgebiedNoord-Nederland
StatusNiet actief. Er is langer dan een jaar geen bijeenkomst geweest of de webpagina van de tafel is gedurende langer dan een jaar niet bijgewerkt.
Manifest
Missie“Delen, ontwikkelen en toepassen van kennis over duurzaamheidseducatie.”
Werkstijl en ambitie
Interne democratie
Kerntaken
Welkom
In de transitie naar een duurzamere samenleving speelt educatie een heel belangrijke rol. Als we toe willen naar een duurzamere andere economie, gaat anders denken vooraf aan anders doen. Hiervoor is nieuwe kennis nodig, nieuwe vormen van samenwerken en nieuwe vaardigheden zijn nodig. Hierbij wil de tafel duurzaamheidseducatie een rol vervullen.

De tafel heeft drie doelstellingen geformuleerd, met bijbehorende activiteiten: 1. De kennis uitwisseling van goede onderwijs praktijken stimuleren. Succesverhalen zijn te weinig toegankelijk. Daarom bieden wij een overzicht met toepasbare, bewezen voorbeelden van goede projecten. Wij denken dat dit anderen kan helpen om geïnspireerd te worden en zo in te kunnen stappen. 2. Een nieuwe visie op educatie mee helpen te ontwikkelen. Hierbij nieuwe kennis te delen en te combineren. Door in de samenwerking dingen anders te durven doen. Om zo een flinke versnelling kunnen maken. 3. Zo leren we met elkaar in de praktijk in het ontwikkelen van projecten en nieuwe andere vormen van onderwijs. En deze beginnen te ontstaan. Soms nog meer als een idee of als eerste pilot. Dan hebben we het over scholen die met de buurt en bedrijven of maatschappelijke organisaties langdurige samenwerking opzetten aansluitend op hun eigen onderwijs op thema's als voedsel, zorg, energie of gezondheid. Onze tafel is nog jong, maar de leden zijn al langer actief op dit onderwerp. We zijn aan het onderzoeken hoe onze tafel verder vorm te geven binnen de vereniging. Cases om uit werken of kwestie om over na te denken of samenwerkingen organiseren zijn zeer welkom. Dus heb je interesse of denk je voor ons mooi onderwerp gezien te hebben laat het ons weten.

Lidmaatschap
CriteriaLeden zijn specialisten op gebied van duurzaamheidseducatie, duurzaam onderwijs, of NME. Bijvoorbeeld instellingen voor NME, NGO's met een aanbod voor duurzame scholen, gespecialiseerde adviseurs, gespecialiseerde docenten.
Voordelen1) Als specialist beter vindbaar zijn voor onderwijsinstellingen; 2) Samen met andere specialisten werken aan gezamenlijke projecten; 3) Als tafel samen met andere tafels werken aan opschalingsprojecten;
KostenDe opslagfactor voor deze tafel wordt nog vastgesteld.
InformatieIVN Consulentschap Regio Noord Kees Siderius k.siderius@ivn.nl tel. 050 3135933
AanmeldenVia de tab "Lidmaatschap" van deze tafel.
Downloads
definities_duurzaamheidseducatie.docx
nd_tt_duzaedu_verslag_1_april_2015.pdf
nd_verslag_overleg_3_nov_2014.pdf
nd_verslag_overleg_4_dec_2014.pdf
nd_verslag_overleg_4_maart_2015.pdf
nd_verslag_overleg_19_jan_2015.pdf
nd_tt_duzaedu_verslag_26_mei_2015.pdf
nd_tt_duzaedu_verslag_25_aug_2015.pdf
nd_tt_duzaedu_verslag_28_sept_2015.pdf
nd_tt_duzaedu_verslag_2_nov_2015.pdf
nd_tt_duzaedu_verslag_18_jan_2016.pdf