| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto
Senbis Polymer Innovations BV

Organisatieprofiel

Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van Senbis Polymer Innovations BV.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
Onafhankelijk researchinstituut dat hoogwaardige toepassingen ontwikkelt op basis van biobased en/of biodegradeerbare polymeren. Hoofdzakelijk in opdracht van onze klanten, maar daarnaast ook voor eigen kosten en risico.
LocatiesEerste Bokslootweg 17, 7821 AT Emmen, gemeente Emmen, DR
Omvang10 tot 50 personen
Producten/dienstenResearch en produktontwikkeling op gebied van biobased en/of biodegradeerbare polymeren.
Websitehttps://senbis.com/nl
Telefoon0591692117
E-mailinfo@senbis.com
Contactb.krins@senbis.com
Duurzaamheid
MissieSamen met klanten ontwikkelen we voor bestaande produkten groene alternatieven met een verbeterde duurzaamheid, en we ontwikkelen geheel nieuwe produkten. We hebben tientallen jaren kennis opgebouwd in het gebruik van polymeren voor hoogwaardige toepassingen, en gebruiken die kennis voor het uitvoeren van projecten op het gebied van C2C, het gebruik van biobased materialen en het ontwikkelen van biodegradeerbare produkten. Wij ondersteunen klanten die zich willen verbeteren op het gebied van duurzaamheid, en nemen ook zelf initiatieven tot het opzetten van projecten die duurzaamheid als kenmerk hebben.
Actief inNoord-Nederland
OnderzoekVoor haar dochteronderneming Innofil3D doet Senbis veel onderzoek gedaan aan monofilamenten voor 3D printen op basis van PLA, een biogebaseerd en composteerbaar polymeer. Voor de glastuinbouw (tomaten-, komkommer- en paprikateelt) is een composteerbaar touw ontwikkeld. Hierdoor kan het afval aan het einde van de oogst aangeboden worden als composteerbaar afval, terwijl nu door het gebruik van popypropyleentouw dit als restafval moet worden verwerkt. Bij het vissen in de Noordzee worden de netten beschermd tegen slijtage bij het schuren over de zeebodem door polyethyleen touw ('pluis'). Pluis slijt weg en komt voor een groot deel in de zee en op stranden terecht. In samenwerking met de visserijsector wordt een duurzaam alternatief ontwikkeld op basis van polymeren die in zee en op het land biologisch afbreekbaar zijn. Grootschalige testen zijn in voorbereiding. In de derde plaats kan genoemd worden dat er een biologisch afbreekbaar trimmerdraad voor bosmaaiers wordt ontwikkeld.
ResultatenVoor haar dochteronderneming Innofil3D heeft Senbis veel onderzoek gedaan aan monofilamenten voor 3D printen op basis van PLA, een biogebaseerd en composteerbaar polymeer. Innofil3D is in augustus 2017 verkocht aan BASF, maar Senbis doet nog steeds veel onderzoek voor dit bedrijf. Het composteerbare touw voor de glastuinbouw (tomaten-, komkommer- en paprikateelt) is sinds 2018 commercieel verkrijgbaar onder de naam BioValent bij Royal Brinkman. Bij het vissen in de Noordzee worden de netten beschermd tegen slijtage bij het schuren over de zeebodem door polyethyleen touw ('pluis'). Pluis slijt weg en komt voor een groot deel in de zee en op stranden terecht. In samenwerking met de visserijsector is een duurzaam alternatief ontwikkeld op basis van polymeren die in zee en op het land biologisch afbreekbaar zijn. De biologisch afbreekbare trimmerdraad voor bosmaaiers is met succes getest op kleine schaal.
PresentatiesVerzorgt op verzoek inleidingen, presentaties of gastcolleges over duurzaamheid in de eigen sector, de eigen organisatie of van de eigen producten/diensten.