| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto
Senbis Polymer Innovations BV

Organisatieprofiel

Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van Senbis Polymer Innovations BV.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
Onafhankelijk researchinstituut dat hoogwaardige toepassingen ontwikkelt op basis van biobased en/of biodegradeerbare polymeren. Hoofdzakelijk in opdracht van onze klanten, maar daarnaast ook voor eigen kosten en risico.
LocatiesEerste Bokslootweg 17, 7821 AT Emmen, gemeente Emmen, DR
Omvang10 tot 50 personen
Producten/dienstenResearch en produktontwikkeling op gebied van biobased en/of biodegradeerbare polymeren.
Websitehttps://senbis.com/nl
Telefoon0591308100
E-mailinfo@senbis.com
Contactb.krins@senbis.com
Duurzaamheid
MissieSamen met klanten ontwikkelen we voor bestaande produkten groene alternatieven met een verbeterde duurzaamheid, en we ontwikkelen geheel nieuwe produkten. We hebben tientallen jaren kennis opgebouwd in het gebruik van polymeren voor hoogwaardige toepassingen, en gebruiken die kennis voor het uitvoeren van projecten op het gebied van C2C, het gebruik van biobased materialen en het ontwikkelen van biodegradeerbare produkten. Wij ondersteunen klanten die zich willen verbeteren op het gebied van duurzaamheid, en nemen ook zelf initiatieven tot het opzetten van projecten die duurzaamheid als kenmerk hebben.
Actief inNoord-Nederland
OnderzoekVoor haar dochteronderneming BASF Ultrafuse FFF doet Senbis veel onderzoek gedaan aan monofilamenten voor 3D printen op basis van PLA, een biogebaseerd en composteerbaar polymeer. Voor de glastuinbouw is een composteerbaar touw ontwikkeld. Hierdoor kan het afval aan het einde van de oogst aangeboden worden als composteerbaar afval, terwijl nu door het gebruik van popypropyleentouw dit als restafval moet worden verwerkt. Voor kunstgrasvelden is een biologisch afbreek infill ontwikkeld en op de markt gezet onder de naam GreenFill. In samenwerking met de visserijsector is met succes een duurzaam pluis - dat wordt gebruikt voor de bescherming van visnetten - ontwikkeld op basis van polymeren die in zee en op het land biologisch afbreekbaar zijn. Er is een biologisch afbreekbaar trimmerdraad voor bosmaaiers ontwikkeld. Deze zal in 2021 op de markt komen. Op dit moment wordt samen met o.a. Ten Cate een volledig composteerbaar kunstgrasveld ontwikkeld.
ResultatenVoor haar dochteronderneming BASF Ultrafuse FFF doet Senbis veel onderzoek gedaan aan monofilamenten voor 3D printen op basis van PLA, een biogebaseerd en composteerbaar polymeer. Voor de glastuinbouw is een composteerbaar touw ontwikkeld. Hierdoor kan het afval aan het einde van de oogst aangeboden worden als composteerbaar afval, terwijl nu door het gebruik van popypropyleentouw dit als restafval moet worden verwerkt. Voor kunstgrasvelden is een biologisch afbreek infill ontwikkeld en op de markt gezet onder de naam GreenFill. In samenwerking met de visserijsector is met succes een duurzaam pluis - dat wordt gebruikt voor de bescherming van visnetten - ontwikkeld op basis van polymeren die in zee en op het land biologisch afbreekbaar zijn. Er is een biologisch afbreekbaar trimmerdraad voor bosmaaiers ontwikkeld. Deze zal in 2021 op de markt komen. Op dit moment wordt samen met o.a. Ten Cate een volledig composteerbaar kunstgrasveld ontwikkeld.
PresentatiesVerzorgt op verzoek inleidingen, presentaties of gastcolleges over duurzaamheid in de eigen sector, de eigen organisatie of van de eigen producten/diensten.