| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto
Friese Voedselbeweging

Organisatieprofiel

Dit is een redactioneel organisatieprofiel dat door een redacteur van de tafelatlas wordt onderhouden.
Bent u Friese Voedselbeweging? U kunt de redactie van deze pagina kostenloos overnemen. Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
"De beweging verbindt organisaties van boeren en producenten, van burgers, dorpen en wijken, van horeca en bedrijfsrestaurants, van onderwijs en onderzoek, van maatschappelijke organisaties en overheden. We willen onze activiteiten op elkaar afstemmen zodat we samen sterker en effectiever aan de voedseltransitie kunnen bijdragen, want er is nog heel wat werk aan de winkel." (website 8-11-2019)
Omvangonbekend personen
Producten/dienstenKetensamenwerking, ketenontwikkeling, bestelplatform, cooperatief centrum, meetlat
Websitehttp://www.friesevoedselbeweging.nl/
Duurzaamheid
MissieDe Friese Voedselbeweging is een open netwerk van partijen die zich sterk willen maken voor een duurzaam, gezond en houdbaar voedselsysteem voor Friesland.
Actief inProvincie Fryslân
DoelenHet gezamenlijk streven is een 100% vitaal- en circulair, eerlijk en transparant, klimaatneutraal voedselsysteem in het jaar 2025. We streven ernaar dat de Friezen in 2030 voor 80% eten van eigen bodem. Dit is verwoord in de ‘Voedselvisie voor Friesland’.
InitiatievenDe beweging verbindt organisaties van boeren en producenten, van burgers, dorpen en wijken, van horeca en bedrijfsrestaurants, van onderwijs en onderzoek, van maatschappelijke organisaties en overheden. We willen onze activiteiten op elkaar afstemmen zodat we samen sterker en effectiever aan de voedseltransitie kunnen bijdragen, want er is nog heel wat werk aan de winkel.