| Tafelatlas | Niet ingelogd | Aanmelden als lid of volger | Inloggen
Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van De Buitenschool.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.

Algemene informatie

Intentie mbt duurzaamheid - Wat is de stip aan de horizon?

Locatie

Zuidlaarderweg 30, Glimmen, gemeente Haren, GR

Aantal personen (categorie)

2 tot 10

Producten/diensten

zakelijke toplocatie, restaurant, zaalverhuur, catering, desembakkerij, taartenbakkerij, meergeneratie-woongemeenschap, overnachtingen, beeldentuin, galerie, permacultuurtuin, dagbesteding, leer-werktrajecten,

Website

http://debuitenschool.nl

Contactgegevens

http://debuitenschool.nl/#overons

Missie

Wij bieden de gemeenschap het verantwoorde alternatief in de regio: een volledig duurzame, zelfvoorzienende, culinaire en culturele toplocatie voor zakelijke en recreatieve activiteiten gecombineerd met een levensloopbestendige en energieneutrale meergeneratie-woonvorm.

Inspanning mbt duurzaamheid - Wat wordt er nu gedaan?

Onderzoek

Intern onderzoek naar duurzaamheid bij De Buitenschool.

De Buitenschool is coƶperatie in oprichting. Momenteel ontwerpen wij samen met architect Pieter Brink de nieuwbouw en renovatie van de verschillende panden. We onderzoeken de verschillende mogelijkheden mbt. energiewinning en -besparing en hoe deze te integreren in het bouwproces. We richten onze aandacht daarbij primair op zonneenergie, aardwarmte, een hybride systeem met confectiepompen, volledige waterrecycling, grijswatercircuit, regenwateropvang en isolatietechniek met strobouw in het nieuwpand en externe isolatie van de bestaande buitengevels van een deel van het pand.

 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst