Bewerkt door Volken de Vlas op 12-4-2023
Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van De Buitenschool.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
LocatiesZuidlaarderweg 30, Glimmen, gemeente Haren, GR
Omvang2 tot 10 personen
Producten/dienstenzakelijke toplocatie, restaurant, zaalverhuur, catering, desembakkerij, taartenbakkerij, meergeneratie-woongemeenschap, overnachtingen, beeldentuin, galerie, permacultuurtuin, dagbesteding, leer-werktrajecten,
Websitehttp://debuitenschool.nl
Telefoon050 234 0234
E-mailinfo@debuitenschool.nl
Contacthttp://debuitenschool.nl/#overons
Duurzaamheid
MissieWij bieden de gemeenschap het verantwoorde alternatief in de regio: een volledig duurzame, zelfvoorzienende, culinaire en culturele toplocatie voor zakelijke en recreatieve activiteiten gecombineerd met een levensloopbestendige en energieneutrale meergeneratie-woonvorm.
Actief inNoord-Nederland
OnderzoekDe Buitenschool is coƶperatie in oprichting. Momenteel ontwerpen wij samen met architect Pieter Brink de nieuwbouw en renovatie van de verschillende panden. We onderzoeken de verschillende mogelijkheden mbt. energiewinning en -besparing en hoe deze te integreren in het bouwproces. We richten onze aandacht daarbij primair op zonneenergie, aardwarmte, een hybride systeem met confectiepompen, volledige waterrecycling, grijswatercircuit, regenwateropvang en isolatietechniek met strobouw in het nieuwpand en externe isolatie van de bestaande buitengevels van een deel van het pand.