| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Ketennetwerk Voedsel Stad en Ommeland
Kwesties van de gebiedstafel
Voorbereiden
Initiële
sortering
bij oprichting
van de tafel
1
Verspilling van voedsel
2
Verbinding en relatie Stad en Ommeland
3
1. Lengte van de logistieke keten / regionale voedselketen
4
2. onvoldoende bewustzijn in de gehele keten
Onvoldoende bewustzijn over de gehele keten: Wie kent de antwoorden op vragen als: “Waar komt mijn eten vandaan?”, “Welke reis legt het af?” en “Weten wat je eet”
5
Relatie voedsel en gezondheid / Voedsel en eetpatronen
6
Relatie voedsel en armoede
6.1 3. onvoldoende relatie en verbinding tussen voedsel en gezondheid en armoede
7
Gezonde zakelijkheid: zicht op regionale economie en cijfers transparantie van de kosten en opbrengsten
8
Verbinding met de nieuwe economie: Online, schaalbaarheid, verdienmodellen, belang van beleving
9
Kwesties van de Ketentafel VOEDSEL STAD EN OMMELAND
VOEDSEL STAD EN OMMELAND De kwesties staan globaal op volgorde van belang, de meest dringende staan bovenaan. Wat er met een kwestie gedaan zou kunnen of moeten worden hoort niet hier maar bij Projecten. 1 .Verspilling van Voedsel 2. Verbinding en relatie Stad en Ommeland 3. Lengte van de logistieke keten / verkorten van de keten 4. Onvoldoende bewustzijn: over de gehele keten en ‘ Weten wat je eet’. 5. Relatie voedsel en gezondheid / Voedsel en eetpatronen 6. Relatie voedsel en armoede 7. Gezonde zakelijkheid: zicht op regionale economie en cijfers transparantie van de kosten en opbrengsten 8. Verbinding met de nieuwe economie: Online, schaalbaarheid, verdienmodellen, belang van beleving

Wat zijn kwesties?

Een kwestie in deze lijst is een duurzaamheidsvraagstuk binnen het onderwerp en het werkgebied van deze tafel. Kwesties vragen om respons.
  • Een kwestie kan een probleem zijn, maar ook een gemiste kans. Bijvoorbeeld een emissie, een verspilling, een sociaal onrecht, een cohesiegebrek, een onrendabiliteit, een risico. Of bijvoorbeeld een achterstand of gemiste kans in bewustwording, wetgeving, contacten, draagvlak, communicatie, financiering.
  • Een kwestie heeft een titel, een beschrijving en één of meer indicatoren. Een beschrijving kan in twee zinnen. De eerste zin zegt dan bijvoorbeeld iets over aard en oorzaak, de tweede iets over gevolg en proportie. Voorbeeld: “"Inzameling van luiers stagneert door onrendabele recycling. Daardoor is huisvuilverwerking aanzienlijk duurder en gaan herwinbare grondstoffen verloren."
  • Zijn er cijfers voorhanden? Dan kunnen er een of meerdere trendgrafieken bij een kwestie staan. Zie de tab Indicatoren voor een overzicht van alle indicatoren van deze tafel.
  • De kwesties worden handmatig of met het stemsysteem op prioriteitsvolgorde gezet, de meest dringende bovenaan. Kwesties kunnen geclusterd worden.
  • Het antwoord op een kwestie wordt hier niet benoemd, dat krijgt aandacht bij projecten, zie de tab Projecten. Een project kan een antwoord zijn op meerdere kwesties.