| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Thematafel Circulaire Economie in de Bouw Noord-Nederland

Projecten

Label voor duurzaam beton
Ontwikkelen en regionaal introduceren van een duurzaamheidslabel voor beton naar het model van de bekende energielabels voor gebouwen. Er zijn in aanleg al definities per klasse en meetmethoden per definitie. In het project wordt dit praktisch toepasbaar gemaakt voor de regio.
Status: Idee. Aantal betrokken tafels: 1.
Toolkits duurzaam beton
Recycling percentage beton
Recycling percentage beton
Kritisch doordenken van opties voor duurzaam beton met alle geledingen in de opdrachtketen (opdrachtgevers, overheden, architecten, constructeurs, aannemers) en in de materiaalketen (grondstofleveranciers, mortelcentrales, bouwaannemers, onderhoudsbedrijven, sloopaannemers, recyclingbedrijven). Het project resulteert in samenhangende toolkits die helpen bij opstellen van maatschappelijk verantwoorde PvE's en aanbestedingen, via duurzame bestekken en tekeningen, tot en met circulaire grondstoffenpaspoorten en sloopbestekken.
Status: Idee. Aantal betrokken tafels: 1.
Proefprojecten prestatiebeton
In de calculatie en engineering van bouwprojecten streven naar minder en duurzamer betongebruik door o.a. nauwkeuriger dimensioneren en bewuste materiaalkeuze. De proefprojecten worden vanuit de Thematafel Duurzaam Beton ondersteund met kennis en begeleiding.
Status: Idee. Aantal betrokken tafels: 1.
Belangenonderzoek
Bij lopende projecten onderzoeken of en in welke mate duurzaam beton wordt toegepast en welke factoren van invloed zijn op besluitvorming hierover. Doel is leerpunten verzamelen en gebruiken in komende projecten.
Status: Idee. Aantal betrokken tafels: 1.
Monitoring van recirculatie
Ontwikkelen van een systeem waarmee de betonketentafels in de regio en elders in Nederland eenvoudig periodiek kunnen vaststellen wat het recyclingpercentage van beton is.
Status: Idee. Aantal betrokken tafels: 1.