| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto
Gemeente Groningen

Organisatieprofiel

Dit is een redactioneel organisatieprofiel dat door een redacteur van de tafelatlas wordt onderhouden.
Bent u Gemeente Groningen? U kunt de redactie van deze pagina kostenloos overnemen. Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
LocatiesDuinkerkenstraat 45, Groningen, gemeente Groningen, GR
Omvang1000 tot 5000 personen
Producten/dienstenLokaal bestuur, overheidsdiensten.
Websitehttps://gemeente.groningen.nl/
Contacthttps://gemeente.groningen.nl/contact
Organogram
Organisatiedelen met een eigen profielpagina:

Gemeente Groningen

Duurzaamheid
MissieHet college van burgemeester en wethouders wil de ontwikkeling van duurzaamheid in Groningen versnellen.
Actief inGemeente Groningen
DoelenCentraal staat het aanhaken bij en ondersteunen van veel goede duurzame initiatieven en trajecten die al gebeuren in de stad door partijen als ondernemers, ziekenhuizen, Akkoord van Groningen-partners (universiteit, Hanzehogeschool, UMCG, gemeente), woning-corporaties, jongeren, buurt-bewoners, etc. De gemeente neemt ook nadrukkelijk zelf haar verantwoordelijkheid in het vraagstuk van klimaatverandering door eigen projecten te starten met duurzame effecten. Het doel is een schone, leefbare stad en een energieneutrale stad in 2025 voor de huidige en toekomstige generaties.
OnderzoekOnderzoek Sociologie RuG: verder vliegen met meer milieukennis: Het merendeel van Groningers maakt zich zorgen over de opwarming van de aarde, het stijgen van de zeespiegel en over vervuiling. Maar een keer per jaar met het vliegtuig op vakantie gaan, dat moet kunnen. Een paar uitkomsten van een onderzoek door de opleiding Sociologie van de Rijksuniversiteit Groningen naar duurzaam handelen van 'stadjers' in een aantal wijken. Duurzaam gedrag van jongeren: "Dat bepalen we zelf wel": Een student aan de opleiding communicatie aan de Hanzehogeschool in Groningen onderzocht voor de Gemeente Groningen hoe je jongeren kunt bereiken om ze 'aan te zetten' tot het maken van duurzame keuzes.
Initiatieven- Ontwikkelen quick scan Duurzaam Innoveren Advies (DIA)
- C2C-productontwikkeling
- Vooronderzoek Betonketenoverleg Gemeente Groningen
- Build with CaRe