| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto
Derbigum Nederland B.V.

Organisatieprofiel

Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van Derbigum Nederland B.V..
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
De Belgische onderneming Derbigum is gespecialiseerd in energiebesparende en -producerende dakbedekkingsmaterialen. De onderneming, gestart in 1932 als familiale kmo in de waterdichting van daken en platte oppervlakken, investeert vandaag fors in vernieuwende producten voor duurzaam bouwen en energiebeheer. De groep telt vier productie-eenheden en stelt wereldwijd 449 medewerkers tewerk. Meer dan twee derde van de productie is bestemd voor export.
LocatiesOlof Palmestraat 18, 2616 LR, gemeente Delft,
Omvang250+ personen
Producten/dienstenecologische dakbedekking, platte daken, waterdichting, recycling, reflecterende dakbedekking, plantaardige dakbedekking
ContactDERBIGUM Nederland B.V. Olof Palmestraat 18 2616 LR DELFT Postbus 237 2600 AE DELFT Tel: 015/215 40 00 Fax:015/215 40 11 infonl@derbigum.com
KvK27016545
Duurzaamheid
MissieDerbigum ontwikkelt innovatieve en duurzame oplossingen-op-maat voor daken en gebouwen met als doel energie en kosten te besparen, hernieuwbare energie te produceren, de duurzaamheid te verhogen en zodoende de ecologische voetafdruk van het gebouw te beperken.
Actief inNoord-Nederland
OnderzoekDerbigum is al meer dan 25 jaar intensief bezig met het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe en duurzame producten. Tot op vandaag zoekt het bedrijf zonder ophouden naar alternatieve samenstellingen voor hun producten, met grondstoffen die leiden tot minder CO2-uitstoot. De opwarming van de aarde en de CO2-problematiek bereiken vandaag hun hoogtepunt. Als antwoord hierop, komt Derbigum naar buiten met een gamma duurzame producten. Zo heeft Derbigum producten die geen solventen noch vluchtige organische componenten bevatten. Derbigum heeft de eerste plantaardige dakbaan ter wereld, Derbipure op haar naam staan. Deze dakbedekking combineert groene grondstoffen in een witte dakbedekking. De werking als passieve koeler laat energiebesparingen toe.
Initiatieven- C2C-productontwikkeling
- Cradle-to-Cradle Proefdaken
ResultatenEind 2008 kreeg Derbigum de Best Innovator Award Belgium 2008 toegekend. Daarnaast kreeg de onderneming, als enige Europese bedrijf, van de Europese Commissie de EMAS Award 2008 voor zijn continue inzet voor milieubehoud. In mei 2011 werd Derbigum nog beloond met de Belgische Energie- en Milieuprijs, in de categorie Business Sustainable Development Award. De plantaardige dakbaan Derbipure is cradle-to-cradle gecertificeerd, heeft een milieucertificaat en beschikt over het DUBOkeur. In 2011 won Derbipure de prestigieuze DUBOaward.