| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto
Oldenboom Meinesz BV

Organisatieprofiel

Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van Oldenboom Meinesz BV.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
Oldenboom is een leverancier op het gebied van handel en bewerking van hout- en plaatmaterialen. Het bedrijf is tevens gespecialiseerd in interieurproducten en de daarbij behorende complementaire diensten.
LocatiesZuidwalweg 22, Harlingen, gemeente Harlingen, FR
Producten/dienstenhouthandel, hout, plaatmateriaal én interieurbouwprodukten, milieubewust
Websitehttp://www.oldenboom.nl
ContactTel: 0517 413741 Fax: 0517 416222 E-mail: harlingen@meineszhout.nl
KvK01013227
Duurzaamheid
MissieDe missie van Oldenboom is het streven een toonaangevende leverancier te zijn op het gebied van handel en bewerking van hout- en plaatmaterialen, interieurprodukten en de daarbij behorende complementaire producten en diensten. De herkomst van materialen dient altijd traceerbaar te zijn en nooit afkomstig van bronnen die het welzijn van de mensheid en van de aarde bedreigen. Ook de herkomst en de verwerking van materialen dient op milieuvriendelijke wijze te gebeuren.
Actief inNoord-Nederland
DoelenHet voeren van een bewust milieubeleid. In hoge mate betrokken bij de omgeving waarin Oldenboom BV's opereren. Het continu zoek naar de juiste balans tussen de belangen van mensen, de onderneming én het milieu.
OnderzoekBij Passief Bouwen wordt 'passieve' energie van de zon en restwarmte optimaal benut, zodat het gebruik van energie voor verwarming (en koeling) tot een minimum beperkt kan blijven. Lucht dicht bouwen ter voorkoming van korstsluiting van ventilatiestromen, het verspreiden van geuren en verontreinigingen, overdreven energieverbruik en tocht. Damp-open bouwen is een manier van bouwen die gebruik maakt van natuurlijke isolatiematerialen met vochtreguleerende eigenschappen. Door een damp-open constructie wordt een zogeheten ademend binnenklimaat verkregen met een natuurlijke vocht- en warmteregulering.
ResultatenEnergiezuinige verlichting in alle vestigingen. Voor verwarming en koeling van bedrijfsgebouwen in toenemende mate gebruik van milieuvriendelijke bronnen. Alle vervoersmiddelen met een dieselmotor zijn voorzien van roetfilters. Toezicht op het maken van efficiënte bezoeksplanningen. Bij verbouw en nieuwbouw worden energiearme installaties geïnstalleerd voor verwarming en koeling van onze gebouwen. Scheiding van afvalmaterialen, zoals staal, plastic, hout en kunststof wordt in hoge mate toegepast
Certificaten- PEFC
- FSC