| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto
Thematafel Projectmanagement voor duurzaamheid
Campagnes
Cijfers
Kengegevens
TafelsoortKennisnetwerk
OnderwerpProjectmanagement voor duurzaamheid
WerkgebiedNederland
StatusIn oprichting. Er is een kwartiermaker of een kerngroep aan het werk om een nieuwe tafel op te starten.
BeheerZelfmelding
Manifest
Missie
De TT Projectmanagement voor Duurzaamheid vertegenwoordigt specialisten in projectmanagement die de inzet van dit vakgebied voor duurzame ontwikkeling en de ontwikkeling van specifieke projectmanagementkennis en -methoden voor duurzame ontwikkeling willen bevorderen.
Onze missie is -of komt neer op- versnellen van duurzame ontwikkeling.
Binnen ons geografische gebied willen we de democratische vertegenwoordiger zijn voor ons onderwerp.
We hebben geen winstoogmerk.
We bestaan voor onbepaalde tijd.
Werkstijl en ambitie
We richten ons op een brede achterban en op andere tafels.
We richten ons op publiek, politiek en overheden.
Interne democratie
Wij zijn een vereniging of een informeel netwerk zonder rechtspersoonlijkheid.
We zijn open: we hanteren lidmaatschapscriteria die uitsluitend bedoeld zijn als afbakening van ons geografische gebied en ons thema, onze sector of onze keten. Ieder die aan deze criteria voldoet en onze doelen en werkwijze onderschrijft, kan lid worden. We kennen geen numerus fixus.
We zijn onafhankelijk: we zijn geen uitvoerend orgaan van een hogere organisatie, of we zijn zelfstandig in het maken van keuzes ten aanzien van kwesties, campagnes en cijfers.
We zijn democratisch: we hebben een plenaire vergadering als hoogste orgaan, we hebben een gekozen woordvoerder, en alle leden kunnen meebeslissen over kwesties, campagnes en cijfers.
Kerntaken
We willen duurzaamheidskwesties signaleren en openbaar agenderen.
We willen campagnes die deze kwesties aanpakken initiëren en/of steunen.
We willen cijfers van deze kwesties en campagnes bijhouden.
Participatie in Noorden DuurzaamWij willen naar vermogen participeren in het besturen van de vereniging Noorden Duurzaam.
Welkom
Duurzame ontwikkeling krijgt uiteindelijk zijn beslag door ontelbare projecten. Het is dus van groot belang dat projectmanagers hun kennis en kunde ook voor duurzaamheid willen inzetten en ook dat het vakgebied zich zo ontwikkelt dat duurzame projecten eenvoudiger en succesvoller worden. Veel projectmanagers en specialisten op dit vakgebied steunen dit. Ook de professionele netwerken voor projectmanagement zitten doorgaans op dit spoor.

Samen kunnen we in deze tafel inventariseren wat de inzet van projectmanagement voor duurzaamheid belemmert, bijvoorbeeld onvoldoende aandacht voor duurzaamheid in projectmanagementonderwijs of onvoldoende integratie van duurzaamheid in methoden en hun templates. We publiceren een democratisch geprioriteerde toplijst van dit soort kwesties, die bij voldoende omvang van onze tafel een spiegel is van het vakgebied zelf, en daarmee invloed verwerft. Vervolgens ontwikkelen we projecten om de topkwesties aan te pakken, zoeken we middelen en partners daarvoor, waaronder andere tafels. Verder verzamelen we statistiek om ons verhaal te onderbouwen.

Belangstelling om mee te doen? Veel tijd kost het niet. We komen 1 keer per jaar bijeen en verzamelen onze opinies digitaal.
Topprioriteiten
Kwesties1 Duurzaamheid is onvoldoende geïntegreerd in projectmanagementonderwijs
2 Methoden voor projectmanagement geven onvoldoende aandacht aan duurzaamheid
Lidmaatschap
CriteriaOnze leden zijn specialisten in projectmanagement. We hebben rollen als onderzoeker, docent, beleidsmaker, auteur, auditor of uiteraard projectmanager. Het specialisme van onze leden blijkt uit hun LinkedIn-pagina of beroepskwalificaties.
VoordelenDoor naar buiten te treden met de opinies van onze beroepsgroep kunnen we ontwikkelingen in gang kunnen zetten voor duurzaamheid. Daarnaast zijn we een netwerk waarin we kennis en contacten uitwisselen. Verder is onze ledenlijst een openbare vindplaats voor ieder die een projectmanagementspecialist zoekt met hart voor duurzaamheid.
KostenHet lidmaatschap van de tafel is kosteloos. De tafel kan tzt besluiten om contributie naar draagkracht in te stellen. Dat creëert middelen voor projecten en maakt ook subsidieverzoeken kansrijker.
InformatieHenk Willem Tiktak
AanmeldenVia de app aanmelden bovenaan deze pagina.