| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto
Mebin

Organisatieprofiel

Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van Mebin.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
Onderdeel van de HeidelbergCement Group. Hoofdactiviteiten: verkoop, productie en transport van betonmortel op de Nederlandse markt en specialistische adviezen over samenstelling en verwerking van beton, toepassingsmogelijkheden van beton en het gebruik van andere cementgebonden species. Dertig mortelcentrales verspreid over het land.
LocatiesAduarderdiepsterweg 8, Hoogkerk, gemeente Groningen, GR
Schenkenschans 3a, Leeuwarden, gemeente Leeuwarden, FR
Omvangonbekend personen
Producten/dienstenVerkoop, productie en transport van betonmortel. Specialistische adviezen over beton. Emissiereductiecertificaten.
Websitehttp://www.mebin.nl/nl
Contacthttp://www.mebin.nl/nl
Duurzaamheid
MissieIn de betonsector in Nederland wil Mebin een eco-verantwoorde marktleider zijn; een trendsetter in Nederland. Als eco-verantwoorde marktleider willen we het perfecte evenwicht nastreven tussen de verantwoordelijkheden die we als industriële speler in de bouwsector moeten nemen ten opzichte van het milieu én ten opzichte van alle belanghebbenden, zoals klanten, overheid, aandeelhouders en al onze medewerkers. We willen de eerste leverancier van betonmortel in Nederland blijven en trends ontwikkelen die voor anderen als voorbeeld dienen. Zie ook http://www.heidelbergcement.com/benelux/nl/mebin/Eco-responsibility/index.htm
Actief inNoord-Nederland
DoelenDe Heidelberggroep heeft een uitgebreid duurzaamheidsbeleid met doelen op gebied van: biodiversiteit, veiligheid & medewerkers, verantwoordelijkheid en maatschappij, duurzaam bouwe, sluiten van kringlopen, en klimaatbescherming. Zie http://cbr.online-reporting.be/nl-nl/over-ons-duurzaamheidsbeleid/over-ons-duurzaamheidsbeleid
Onderzoek"Steeds meer klanten van Mebin vragen om een carbon footprint in verband met de CO2-Prestatieladder. Het bedrijf heeft daarom besloten om voor haar activiteiten (productie, verkoop en transport) de CO2-footprint vast te stellen en deze door een certificerende instelling NEN ISO 14064 te laten verifiëren." (http://www.heidelbergcement.com/benelux/nl/mebin/Eco-responsibility/Ecoverantwoord+bedrijf/CO2-indicator.htm) "Mebin biedt ondersteuning voor de verbetering van de milieuprestaties van bouwmaterialen en –producten op basis van LCA." (http://www.heidelbergcement.com/benelux/nl/mebin/Eco-responsibility/Samen+met+de+klant/Life+Cycle+Assessment.htm)
Onderzoek- DuboCalc
- Levenscyclusanalyse (LCA)
ResultatenDuurzaamheidsverslag: http://cbr.online-reporting.be/home-nl
Certificaten- Beton Bewust
- CO2-Prestatieladder
- BREEAM-NL Nieuwbouw
- ISO 14000/14001