Willen we met een scanner de supermarkt in om te zien wat er nu echt onder de verpakking zit? De boer als software-engineer, die achter zijn beeldschermen zaait en oogst. Biologische landbouw EN schaalvergroting. Is dat de toekomst? Wie komt er nog op het land, als zelfs de boer zijn eigen grond niet meer betreedt? Houden we van Ledlampsla of vinden we dat ook maar verdacht?
Waar kun je beter doorpraten over ons eten, dan in Wongema, in Hornhuizen, midden tussen de landerijen, die wereldwijd hun producten afzetten. Leeft daar nog een boer die voor de lokale markt produceert?
Samen met Erik Wong gaan we op zoek naar de toekomst van ons voedsel. In het licht van de uitzending kijken we naar de productie, distributie en consumptie ter plekke; in stad en ommeland. Ingevoerde gasten praten ons bij. De consumenten, dat zijn wij; als publiek krijgen we de kans om onze toeleveranciers te bevragen. Zijn we, na afloop, iets wijzer geworden over de manier waarop ons eten tot ons komt.
programma:
18.00 eten we speltpannekoek (reserveren per mail post@wongema.nl)
19.00 u herkijkn
20.00 u start meetup
Vanuit Stad gaan we weer poolen. Mail naar tuinindestad@gmail.com als je mee wilt rijden (met hoeveel personen en wel/geen auto).
pool mee eters vertrekt om half 6
pool mee kijkers vertrekt om half 7
De uitzending is ook hier te bekijken: http://tegenlicht.vpro.nl/afleveringen/2014-2015/digitaal-voedsel.html
Meer informatie van Wongema, vind je hier: http://us8.campaign-archive2.com/?u=7465b588ccc76f59998294cee&id=ea8c41687a