| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto
Urban Gro Lab

Organisatieprofiel

Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van Urban Gro Lab.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
LocatiesGrote Markt 33, Groningen, gemeente Groningen, GR
Omvang2 tot 10 personen
Producten/diensteninnovatieversnelling, proeftuin, onderzoek, coalities, samenwerking
Websitehttp://urbangrolab.nl/
Contactwww.urbangrolab.nl, info@urbangrolab.nl, 0503678387
Duurzaamheid
MissieHet Urban Gro Lab werkt met wetenschappers en praktijkexperts in Proeftuin Groningen aan de leefbare stad van de toekomst. Door van de praktijk te leren wordt nieuwe kennis opgedaan over de dynamiek van de stad. Verduurzaming is één van de essentiële taken voor de toekomstbestendige stad, waar het Urban Gro Lab dan ook graag een rol in speelt. http://www.urbangrolab.nl/over
Actief inNoord-Nederland
OnderzoekHet Urban Gro Lab ondersteunt projecten op het gebied van energiebesparing waarbij leveranciers en wetenschappers betrokken zijn. Ook coördineert het Urban Gro Lab een platform voor samenwerking op thema's die in de binnenstad raken (Platform for Inner city Environment & Dynamics), waarbij deze multidisciplinair opgepakt worden. Op die manier wordt gewerkt aan verdere inbedding van duurzame mobiliteitsopties.
ResultatenHet UGL heeft een bijdrage geleverd aan het opzetten van nieuwe projecten, aan het inzichtelijk maken van de stofwisseling van Groningen (tentoonstelling Sleutelen aan Stad en Land) en aan het betrekken van partijen bij duurzame mobiliteitstransitie.
PresentatiesVerzorgt op verzoek inleidingen, presentaties of gastcolleges over duurzaamheid in de eigen sector, de eigen organisatie of van de eigen producten/diensten.