| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto
Carbohydrate Competence Center

Organisatieprofiel

Dit is een redactioneel organisatieprofiel dat door een redacteur van de tafelatlas wordt onderhouden.
Bent u Carbohydrate Competence Center? U kunt de redactie van deze pagina kostenloos overnemen. Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
Publiek-private samenwerking tussen 19 bedrijven en 6 kennisinstellingen. In een 24-tal projecten (totaal 28 Miljoen Euro) wordt onderzoek verricht naar de synthese, modificatie en/of afbraak van koolhydraten. (januari 2013)
LocatiesNijenborgh 7, Groningen, gemeente Groningen, GR
Omvang2 tot 10 personen
Producten/dienstenOnderzoek op basis van praktijkvragen van industriƫle partners
Websitehttp://www.cccresearch.nl/
Contacthttp://www.cccresearch.nl/nl/contact.html
Duurzaamheid
MissieHet Carbohydrate Competence Center (CCC) wil hoogwaardige kennis op het gebied van koolhydraten genereren, ontwikkelen en delen om innovatie te bevorderen en bij te dragen aan een gezonde en duurzame samenleving.
Actief inNoord-Nederland
DoelenCCC draagt als een publiek private samenwerking bij aan het realiseren van de volgende doelstellingen van de topsectoren Chemie en AgroFood, alsmede aan het nationale business plan Biobased Economy: - Het volledig inzetten van groene grondstoffen voor chemische producten op grote schaal (belangrijkste ambitie van de Topsector Chemie). - Aantoonbare bijdrage aan "het benutten van valorisatie potentieel van reststromen en grondstoffen in de hele koolhydraat waardeketen van biomassa naar Food en Non-Food" (duurzaamheid ambitie AgroFood). - Aantoonbare bijdrage aan ambitie 'verminderen van CO2 footprint' (ambitie AgroFood en BBE).
InitiatievenWerkvelden: 1. Structuur en functionaliteit van koolhydraten 2. Gezonde koolhydraten 3. Koolhydraatconversie en -verwerking