| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto
Martini Ziekenhuis

Organisatieprofiel

Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van Martini Ziekenhuis.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis dat zich onderscheidt met een breed aanbod medisch-specialistische zorg in een gastvrije omgeving. We werken nauw samen met huisartsen en andere zorgverleners in de keten: samen gaan we voor de beste zorg. Onze zorgprocessen zijn efficiënt georganiseerd, met de zorgvraag van de patiënt als uitgangspunt.
LocatiesVan Swietenplein 1, Groningen, gemeente Groningen, GR
Omvang1000 tot 5000 personen
Producten/dienstenZiekenhuiszorg
Websitehttp://www.martiniziekenhuis.nl
Contactwww.martiniziekenhuis.nl
Duurzaamheid
MissieHet Martini Ziekenhuis wil een ziekenhuis zijn dat bijdraagt aan het welbevinden van de mensen die er verblijven. Daarbij zijn Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen belangrijke strategische thema’s. Zo heeft het Martini Ziekenhuis de ambitie om in 2016 een van de ‘groenste’ ziekenhuizen van Nederland te zijn.
Actief inProvincie Groningen
ResultatenHet Groningse Martini Ziekenhuis is in 2014 als eerste geëindigd in de MVO Monitor Ziekenhuizen. Dit is een jaarlijks onderzoek naar het beleid van alle Nederlandse ziekenhuizen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) van Royal HaskoningDHV. Zie ook http://www.noordenduurzaam.nl/node/2468 Het Martini Ziekenhuis maakt uitsluitend gebruik van groene stroom, is aangesloten bij De Groene Zaak en beschikt over een Green Building Monitor die ‘realtime’ het energieverbruik monitort. In de afgelopen twee jaar heeft het Martini Ziekenhuis 17% energie bespaard en is het afval met ruim 10% verminderd.