| Tafelatlas | Niet ingelogd | Aanmelden als lid of volger | Inloggen
Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van Martini Ziekenhuis.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.

Algemene informatie

Intentie mbt duurzaamheid - Wat is de stip aan de horizon?

Locatie

Van Swietenplein 1, Groningen, gemeente Groningen, GR

Aantal personen (categorie)

1000 tot 5000

Producten/diensten

Ziekenhuiszorg

Algemene beschrijving

Het Martini Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis dat zich onderscheidt met een breed aanbod medisch-specialistische zorg in een gastvrije omgeving. We werken nauw samen met huisartsen en andere zorgverleners in de keten: samen gaan we voor de beste zorg. Onze zorgprocessen zijn efficiënt georganiseerd, met de zorgvraag van de patiënt als uitgangspunt.

Website

http://www.martiniziekenhuis.nl

Contactgegevens

www.martiniziekenhuis.nl

Missie

Het Martini Ziekenhuis wil een ziekenhuis zijn dat bijdraagt aan het welbevinden van de mensen die er verblijven. Daarbij zijn Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen belangrijke strategische thema’s. Zo heeft het Martini Ziekenhuis de ambitie om in 2016 een van de ‘groenste’ ziekenhuizen van Nederland te zijn.

Resultaten mbt duurzaamheid- Wat is er al bereikt?

Resultaten

Tastbare resultaten van duurzaamheidsbeleid bij Martini Ziekenhuis.

Het Groningse Martini Ziekenhuis is in 2014 als eerste geëindigd in de MVO Monitor Ziekenhuizen. Dit is een jaarlijks onderzoek naar het beleid van alle Nederlandse ziekenhuizen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) van Royal HaskoningDHV. Zie ook http://www.noordenduurzaam.nl/node/2468

Het Martini Ziekenhuis maakt uitsluitend gebruik van groene stroom, is aangesloten bij De Groene Zaak en beschikt over een Green Building Monitor die ‘realtime’ het energieverbruik monitort. In de afgelopen twee jaar heeft het Martini Ziekenhuis 17% energie bespaard en is het afval met ruim 10% verminderd.

 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst