| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto
enerGQ

Organisatieprofiel

Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van enerGQ.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
LocatiesLaan Corpus den Hoorn 300, Groningen, gemeente Groningen, GR
Omvang2 tot 10 personen
Producten/diensteni-CARE. Zelflerend energiemanagement voor kleinverbruikers van energie. Inzicht in verbruik van gas en licht, productie electriciteit PV en gebruik water. Inzicht in afwijkingen van normaal verbruik. P1 koppeling met slimme meters. ODA. Kunstmatige intelligentie. Patroonherkenning. Koppeling KNMI weersgegevens. Grootzakelijke maatwerk oplossingen.
Websitehttp://www.energq.com
ContactRob Burghard tel. 050-5248373 / 06-10913693 email: rburghard@energq.com
Duurzaamheid
MissieenerGQ helpt zowel consumenten als kleine en grote organisaties in binnen- en buitenland met het besparen van energie. Zo willen wij op een unieke wijze een bijdrage leveren aan de strijd tegen klimaatverandering. Onze aanpak draait om energiebewustwording. Wij maken op elk moment onnodig energiegebruik zichtbaar en daarmee tastbaar zodat ieder individu zijn of haar steentje bij kan dragen. De mens staat centraal, geholpen door techniek en communicatie. Op die manier streven we naar totale verduurzaming die thuis, onderweg en binnen uw bedrijf of organisatie merkbaar en zichtbaar is.
Actief inNoord-Nederland
DoelenLaagdrempelig (beperkte kosten, zonder complexiteit en hulp op afstand) kunnen aanbieden van onze technologie in uiteenlopende marktsectoren met als doel het zichtbaar maken van afwijkingen in energie- en waterverberuik waardoor energiebewustgedrag wordt afgedwongen en reductie van de CO2-voetafdruk wordt bereikt. Dit doen we zowel voor thuis als op het werk als binnenkort ook voor onderweg.
OnderzoekVanuit onze visie hebben we besloten om iedereen die een slimme meter heeft en dat wil, gratis inzicht te geven in zijn eigen energieverbruik (als ODA) en op deze wijze kennis te laten maken met enerGQ.
InitiatievenWij doen oa. onderzoek naar communicatiemogelijkheden van data in het lage frequentiebereik omdat dit veel minder energieverbruik met zich meebrengt dan andere vormen van draadloze communicatie. Op termijn zullen we ook onderzoek doen naar toepassing van onze algoritmen tbv energiezuinig rijden, varen en vliegen.
ResultatenDe i-CARE voor huishoudens is ontwikkeld uit de vraag van werkgevers om iets te maken voor de medewerker om zich thuis energiezuing te leven. Immers als je je thuis energiezuinig gedraagt, dan doe je dat ook op je werk en viceversa. Alleen de technologie moet dan wel zowel op het werk (was er al) als thuis beschikbaar zijn.
PresentatiesVerzorgt op verzoek inleidingen, presentaties of gastcolleges over duurzaamheid in de eigen sector, de eigen organisatie of van de eigen producten/diensten.