| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto
Blauw Vlas Duurzaam Schilderwerk

Organisatieprofiel

Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van Blauw Vlas Duurzaam Schilderwerk.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
Blauw vlas schilderwerken werkt nagenoeg uitsluitend met natuurlijke verfproducten waarmee een zeer hoge kwaliteit schilderwerk gerealiseerd kan worden met een veel mindere milieubelasting.
LocatiesLagelaan 24, HAVELTE, gemeente Westerveld, DR
Omvang1 persoon
Producten/dienstenVerftechnisch adviesbureau onder Duurzaam Verfadvies en ecologisch schildersbedrijf via Blauw Vlas. Verfadvies, websites bouwen, presentaties over duurzaam schilderwerk, uitvoerend schilderwerk, gastlessen, toolboxen, adviseur duurzaam verfadvies.
Websitehttp://blauwvlas.nl/
Contact06 123 77 351 richard@blauwvlas.nl
Duurzaamheid
MissieBlauw Vlas loopt voorop in het terugdringen, en op termijn uitbannen van, fossiele grondstoffen in verfproducten. Deze kunnen reeds voor een groot deel vervangen worden door biobased producten. Door hier veel mee te werken en te adviseren wil ik samen met vakgroep "Schilders van Nu" werken aan een volledig milieuvvriendelijke en biobased verfmarkt.
Actief inNoord-Nederland
Diensten- Advies duurzaam bouwen
OnderzoekIn Wapserveen loopt een langdurig project waar volledig duurzaam verbouwd wordt. Bij alle bouwfases worden duurzame en/of natuurlijke producten gebruikt. Bij deze verbouwing voert Blauw Vlas de regie over het schilderwerk en de beglazing. Hier worden diverse natuurlijke verfsoorten getest en beoordeeld om een zo groot mogelijke kennisdatabase op te bouwen.
InitiatievenDuurzaamheid stopt niet bij de keuze voor natuurlijke verfsoorten maar is bedrijfsbreed doorgevoerd. De werkkleding is MVO gefabriceerd, er wordt gebankierd bij een groene bank en op alle vlakken wordt nagedacht over duurzaamheid.
ResultatenBlauw Vlas is benaderd door een grote verffabrikant, om samen met hen een nieuwe lijn natuurverven te ontwikkelen. Deze zullen in voorjaar 2014 op de markt komen. Deze verven zijn op lijnoliebasis, hebben meer dan 70% natuurlijke grondstoffen en zeer weinig oplosmiddel. Dit wordt een grote stap naar een (groei)markt met oplosmiddelvrije en biobased verfproducten.
PresentatiesVerzorgt op verzoek inleidingen, presentaties of gastcolleges over duurzaamheid in de eigen sector, de eigen organisatie of van de eigen producten/diensten.