| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto
ALSKAR - strategisch product design, innovatie, productontwikkeling

Organisatieprofiel

Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van ALSKAR - strategisch product design, innovatie, productontwikkeling.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
Meer circulair en duurzaam worden is de toekomst. Het is beter voor uw bedrijf en beter voor de natuur. Het heeft het potentieel om tot 50% te besparen op productkosten 1, om een betere cashflow te creƫren en waardevolle zakelijke inzichten te verkrijgen. Wij helpen u op kop te lopen en producten te herontwerpen voor hun nieuwe rol.
LocatiesGedempt Hamerkanaal 253, Amsterdam, gemeente Amsterdam, NH
Omvang2 tot 10 personen
Producten/dienstenIndustrieel ontwerp, Productontwikkeling, Product design, Eco Design, Product innovatie, Design Strategie, Engineering, Circulair Design
Websitehttps://www.alskar.nl
Telefoon020 8202211
E-mailteam@alskar.com
Contacthttps://www.alskar.com, https://www.alskar.nl
Duurzaamheid
MissieAls ontwerpbureau voelen we ons verantwoordelijk voor de producten die we ontwerpen. We geloven dat we samen met u echt een positieve invloed kunnen hebben. Wij zoeken dat vooral in het ontwikkelen van echt zinvolle producten in combinatie met een duurzaam business model van onze klanten.
Actief inNoord-Nederland
DoelenWe geloven vooral in een aanpak waarbij producten worden ontworpen voor langdurig gebruik, in combinatie met een business model dat een langdurig gebruik bevordert. We ontwikkelden voor intern gebruik een Duurzaamheid Checklist, een lijst met meer dan 40 controles om ons te helpen onze ontwerpen te verbeteren en producten duurzamer te maken, met o.a. ontwerp een business model gebaseerd op cost-for-use ontwerp multi-functionele producten ontwerp het product met modules die ergens anders ook weer gebruikt kunnen worden minimaliseer het aantal materialen gebruik materialen die kunnen worden hergebruikt gebruik zo mogelijk gerecyclede materialen gebruik biologische / organische materialen minimaliseer vervuiling van materialen door coatings en printen zoek voor synergie tussen componenten en functies streef naar maximale efficientie ontwerp producten zodanig dat ze eenvoudig een technische upgrade kunnen krijgen
OnderzoekWe begrijpen dat een ontwerp niet duurzaam is door gewoon materialen te gebruiken die milieuvriendelijk zijn. Als we juist willen doen, dan zijn er veel meer problemen die aangepakt moeten worden. Grote stappen in duurzaamheid kunnen worden gemaakt door het product zodanig te ontwerpen dat het langdurig meegaat en lang betekenis houdt voor mensen. Die insteek zal onze belangrijkste focus zijn.
ResultatenOnze producten die in productie zijn zijn eenvoudig te monteren en daardoor eenvoudig te demonteren. De materiaalkeuzes zijn eenduidig, er wordt zomogelijk gebruik gemaakt van goed her te gebruiken materialen zoals aluminium, composieten en blends worden vermeden, prints en stickers worden vermeden, logo's en teksten worden meegegoten in de materialen of gefreesd, lijmverbindingen worden zoveel mogelijk vermeden, printplaten worden volgens strenge regels ontworpen, energieverbruik wordt tot een minimum beperkt, technologie wordt zoveel mogelijk modulair opgebouwd zodat eenvoudig wisselingen kunnen plaats vinden in de toekomst.
PresentatiesVerzorgt op verzoek inleidingen, presentaties of gastcolleges over duurzaamheid in de eigen sector, de eigen organisatie of van de eigen producten/diensten.