| Tafelatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto
A.C. Hartman

Organisatieprofiel

Dit is een redactioneel organisatieprofiel dat door een redacteur van de tafelatlas wordt onderhouden.
Bent u A.C. Hartman? U kunt de redactie van deze pagina kostenloos overnemen. Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
Met een oppervlakte van 37 hectare en nog een locatie in Drenthe met 8 hectare wordt er nogal wat geproduceerd. Zo worden er verschillende komkommers, paprika’s, aubergines, rode pepers, tomaten en cherrytomaatjes in de kassen gekweekt. (Bron: http://www.agrifoodcongres.nl/265/kennissessies)
LocatiesJuckemaleane 10, Sexbierum, gemeente Franekeradeel, FR
Producten/dienstenBiologische groenten tbv supermarktketens
Websitehttp://www.ac-hartman.nl/
Contacthttp://www.hotfrog.nl/business/friesland/sexbierum/a-c-hartman-b-v
Duurzaamheid
Missie"Speerpunt bij ons ondernemen is de productie, maar ook energiezuiniger werken is een belangrijk onderwerp. Energie is - naast het personeel - namelijk het grootste kostenplaatje. De kwaliteit staat bij ons voorop, want dat is een klanteis. Wij willen zo zuinig, goed en netjes mogelijk produceren." (Bron: http://www.agrifoodcongres.nl/265/kennissessies)
Actief inNoord-Nederland
ResultatenA.C. Hartman was het eerste bedrijf in Nederland dat zijn producten verhandelde aan een grootwinkelbedrijf. Nu, een generatie later, is het kassencomplex groter dan de bebouwde kom van Sexbierum en inmiddels Groen Label Kas gecertificeerd. Voorafgaand werden ze in 2007 winnaar van de Friese duurzaamheidprijs en in 2009 behaalden ze de tweede plaats voor de tuinbouwondernemersprijs. (Bron: http://www.agrifoodcongres.nl/265/kennissessies)
Certificaten- Groen Label Kas