| Tafelatlas | Niet ingelogd | Aanmelden als lid of volger | Inloggen
Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van Blauw Vlas Duurzaam Schilderwerk.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.

Algemene informatie

Intentie mbt duurzaamheid - Wat is de stip aan de horizon?

Locatie

Lagelaan 24, HAVELTE, gemeente Westerveld, DR

Aantal personen (categorie)

1

Producten/diensten

Verftechnisch adviesbureau onder Duurzaam Verfadvies en ecologisch schildersbedrijf via Blauw Vlas. Verfadvies, websites bouwen, presentaties over duurzaam schilderwerk, uitvoerend schilderwerk, gastlessen, toolboxen, adviseur duurzaam verfadvies.

Diensten voor duurzame innovatie

- Advies duurzaam bouwen

Algemene beschrijving

Blauw vlas schilderwerken werkt nagenoeg uitsluitend met natuurlijke verfproducten waarmee een zeer hoge kwaliteit schilderwerk gerealiseerd kan worden met een veel mindere milieubelasting.

Website

http://blauwvlas.nl/

Contactgegevens

06 123 77 351
richard@blauwvlas.nl

Missie

Blauw Vlas loopt voorop in het terugdringen, en op termijn uitbannen van, fossiele grondstoffen in verfproducten. Deze kunnen reeds voor een groot deel vervangen worden door biobased producten. Door hier veel mee te werken en te adviseren wil ik samen met vakgroep "Schilders van Nu" werken aan een volledig milieuvvriendelijke en biobased verfmarkt.

Inspanning mbt duurzaamheid - Wat wordt er nu gedaan?

Onderzoek

Intern onderzoek naar duurzaamheid bij Blauw Vlas Duurzaam Schilderwerk.

In Wapserveen loopt een langdurig project waar volledig duurzaam verbouwd wordt. Bij alle bouwfases worden duurzame en/of natuurlijke producten gebruikt. Bij deze verbouwing voert Blauw Vlas de regie over het schilderwerk en de beglazing. Hier worden diverse natuurlijke verfsoorten getest en beoordeeld om een zo groot mogelijke kennisdatabase op te bouwen.

Projecten

Korte beschrijving van duurzaamheidsprojecten van Blauw Vlas Duurzaam Schilderwerk.

Duurzaamheid stopt niet bij de keuze voor natuurlijke verfsoorten maar is bedrijfsbreed doorgevoerd. De werkkleding is MVO gefabriceerd, er wordt gebankierd bij een groene bank en op alle vlakken wordt nagedacht over duurzaamheid.

Resultaten mbt duurzaamheid- Wat is er al bereikt?

Resultaten

Tastbare resultaten van duurzaamheidsbeleid bij Blauw Vlas Duurzaam Schilderwerk.

Blauw Vlas is benaderd door een grote verffabrikant, om samen met hen een nieuwe lijn natuurverven te ontwikkelen. Deze zullen in voorjaar 2014 op de markt komen. Deze verven zijn op lijnoliebasis, hebben meer dan 70% natuurlijke grondstoffen en zeer weinig oplosmiddel. Dit wordt een grote stap naar een (groei)markt met oplosmiddelvrije en biobased verfproducten.

 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws
Evenementen
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst