| Transitieatlas | Niet ingelogd | Nieuw account | Inloggen
Logo of foto
UMCG

Organisatieprofiel

Dit is een redactioneel organisatieprofiel dat door een redacteur van de tafelatlas wordt onderhouden.
Bent u UMCG? U kunt de redactie van deze pagina kostenloos overnemen. Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.
Kengegevens
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 10.000 medewerkers werken in de patiëntenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus ligt op ‘gezond en actief ouder worden’. In het kader van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs wordt nauw samen gewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen.
LocatiesHanzeplein 1, Groningen, gemeente Groningen, GR
Omvang5000+ personen
Producten/dienstenZiekenhuiszorg, onderwijs, onderzoek.
Websitehttp://www.umcg.nl/
Contacthttp://www.umcg.nl/NL/UMCG/Contact/Pages/default.aspx
Organogram
Organisatiedelen met een eigen profielpagina:

UMCG

Duurzaamheid
MissieHet Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is lid van het MVO Netwerk Zorg. RvB-voorzitter Jos Aartsen: "Met de ondertekening van dit manifest laten we zien dat het UMCG zich in wil zetten voor een gezonde toekomst van de zorg. Als lid van het MVO Netwerk Zorg kunnen we kennis delen met andere organisaties en van elkaar leren hoe we door maatschappelijk verantwoord te ondernemen, de duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid van de zorg kunnen verbeteren, en voor onze medewerkers een goede werkgever kunnen zijn en blijven." (http://www.mvonederland.nl/content/nieuwsbericht/umcg-sluit-zich-aan-bij-mvo-netwerk-zorg oktober 2013)
Actief inGemeente Groningen, Noord-Nederland, Provincie Groningen, Paddepoel (Gemeente Groningen)
InitiatievenEr lopen diverse duurzaamheidsprojecten. Bijvoorbeeld: het UMCG gebruikt veel energie voor de dagelijkse bedrijfsprocessen. Bij de energie-opwekking in het UMCG komt een grote hoeveelheid warmte vrij die niet nuttig ingezet kan worden in de bedrijfsvoering. Dit heet restwarmte. Omdat ook het UMCG zijn verantwoordelijkheid wil nemen als het gaat om duurzaamheid heeft zij de gemeente gevraagd om mee te denken over duurzaam hergebruik van deze restwarmte. (http://www.umcg.nl/NL/UMCG/Nieuws/Persberichten/Pages/UMCGgaat1700woningenverwarmen.aspx oktober 2013)