De website van Noorden Duurzaam gebruikt cookies voor gebruiksvriendelijkheid. Klik hier als dat mag van u.
Tafelatlas | Niet ingelogd | Aanmelden als lid of volger | Inloggen
Dit organisatieprofiel is een eigen publicatie van UMCG.
Niet correct? Mail naar helpdesk@noordenduurzaam.nl.

Algemene informatie

Intentie mbt duurzaamheid - Wat is de stip aan de horizon?

Locatie

Hanzeplein 1, Groningen, gemeente Groningen, GR

Aantal personen (categorie)

5000+

Producten/diensten

Ziekenhuiszorg, onderwijs, onderzoek.

Algemene beschrijving

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 10.000 medewerkers werken in de patiëntenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus ligt op ‘gezond en actief ouder worden’. In het kader van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs wordt nauw samen gewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen.

Website

http://www.umcg.nl/

Contactgegevens

http://www.umcg.nl/NL/UMCG/Contact/Pages/default.aspx

Organogram

Organisatiedelen met een eigen profielpagina:

UMCG

Missie

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is lid van het MVO Netwerk Zorg. RvB-voorzitter Jos Aartsen: "Met de ondertekening van dit manifest laten we zien dat het UMCG zich in wil zetten voor een gezonde toekomst van de zorg. Als lid van het MVO Netwerk Zorg kunnen we kennis delen met andere organisaties en van elkaar leren hoe we door maatschappelijk verantwoord te ondernemen, de duurzaamheid, kwaliteit en veiligheid van de zorg kunnen verbeteren, en voor onze medewerkers een goede werkgever kunnen zijn en blijven." (http://www.mvonederland.nl/content/nieuwsbericht/umcg-sluit-zich-aan-bij... oktober 2013)

Inspanning mbt duurzaamheid - Wat wordt er nu gedaan?

Projecten

Korte beschrijving van duurzaamheidsprojecten van UMCG.

Er lopen diverse duurzaamheidsprojecten. Bijvoorbeeld: het UMCG gebruikt veel energie voor de dagelijkse bedrijfsprocessen. Bij de energie-opwekking in het UMCG komt een grote hoeveelheid warmte vrij die niet nuttig ingezet kan worden in de bedrijfsvoering. Dit heet restwarmte. Omdat ook het UMCG zijn verantwoordelijkheid wil nemen als het gaat om duurzaamheid heeft zij de gemeente gevraagd om mee te denken over duurzaam hergebruik van deze restwarmte. (http://www.umcg.nl/NL/UMCG/Nieuws/Persberichten/Pages/UMCGgaat1700woning... oktober 2013)

 
Vereniging Noorden Duurzaam
Nieuws
Agenda
Over Noorden Duurzaam
Ledenlijst