Tafelatlas | Niet ingelogd | Aanmelden als lid of volger | Inloggen
Logo of foto
Netwerk Duurzame Dorpen / TT Duurzame Dorpen
Kengegevens
TafelsoortThematafel
OnderwerpDuurzame Dorpen
WerkgebiedNederland
StatusActief. De tafel heeft een kerngroep, organiseert met enige regelmaat uitwisseling of bijeenkomsten voor de leden, en heeft actuele overzichten van kwesties, projecten en indicatoren.
Manifest
Missie“Versnellen van het verduurzamen van de leefomgeving in dorpen door delen van kennis, ervaring en enthousiasme.”
Welkom

Ontmoeten

In steeds meer dorpen werken bewoners samen aan een duurzame leefomgeving. Door krachten te bundelen bereiken ze meer, het is effectiever en leuker. In het Netwerk Duurzame Dorpen delen dorpen kennis, ervaring en ideeën. Daardoor hoeft niet elk dorp het wiel opnieuw uit te vinden en kunnen duurzame plannen sneller en beter worden waargemaakt. Het Netwerk is een echte duurzaamheidversneller!

Inspiratie voor actie

In het Netwerk kunnen alle Nederlandse dorpen informatie delen zoals plannen, projectvoorstellen, filmpjes, draaiboeken, activiteiten en contactgegevens. Andere dorpen kunnen dit gebruiken ter inspiratie, om te leren en op de ervaringen voortbouwen. Naast een digitaal platform is het Netwerk ook gericht op de ontmoeting, persoonlijke contacten en het bevorderen van deskundigheid. Per provincie worden daarom activiteiten zoals cursussen, themabijeenkomsten en excursies georganiseerd.

Iedere stap telt

Op de website van het Netwerk zijn de initiatieven ingedeeld in 16 thema’s, van Afval tot Zorg. Of het nu gaat om grote ambitieuze projecten of om kleine eerste stapjes, het maakt niet uit: iedere stap telt. De som van alle initiatieven samen maakt een groot verschil. Zo leveren lokale gemeenschappen met elkaar een bijdrage aan het oplossen van wereldproblemen.

1000 dorpen in 2020

Het Netwerk Duurzame Dorpen is dé plek waar dorpen samenkomen. Onze ambitie: 1000 dorpen in 2020 die ontmoeten, delen en inspireren voor een duurzame samenleving.

Vriend van

Het bevorderen en versterken van de locale economie is een centraal thema. Daarom zijn er binnenkort ook bedrijven actief, als Vriend, in dit Netwerk. U kunt daar dan ook bij horen. Met uw product, dienst, deskundigheid of betrokkenheid kunnen plannen sneller en beter worden gerealiseerd. Per thema en per provincie zijn bedrijven zichtbaar.

“Koop Nederlandse duurzame waar, dan helpen we elkaar”

Op www.netwerkduurzamedorpen.nl staat meer …….. tot ziens in het Netwerk!

Lidmaatschap
Criteria
Voordelen
Kosten
Contact
Websitehttp://www.netwerkduurzamedorpen.nl/